17 Temmuz 2016 10:15

Konya'da 3 general hakkında yakalama kararı

Konya'da darbe girişimi soruşturmasında 3 general hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Paylaş

Konya'da darbe girişimi soruşturmasında 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar'ın ardından, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 'Yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan, Türkiye Cumhuriyeti'ne Silahlı İsyan' suçundan res'en soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Konya 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Aynı soruşturma kapsamında Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş hakkında da yakalama kararı çıktığı ve 3 generalin de arandığı belirtildi.

9 KİŞİ GÖZALTINDA

Aynı soruşturmada aralarında Jandarma Konya Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu, Kadınhanı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Demir, Ilgın İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Kanmur, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, yardımcısı Sefa Mercan, komiser yardımcısı İmdat Erdil ile 1 binbaşı, 1 yüzbaşı ve kimliği öğrenilemeyen 1 sivil gözaltına alındı.

KURMAY ALBAY, ASKERLERİ ERKENDEN GÖREVE ÇAĞIRMIŞ

Bölge Jandarma Komutanlığı'nda gözaltına alındığı belirtilen Kurmay Albay Sakaoğlu'nun, dün Cihanbeyli İlçesi'ndeki şenlikte görevli çoğunluğu Jandarma Özel Harekat'ta görevli uzman çavuş olan 30 askeri de, şenlikten bir gün önce göreve çağırdı iddia edildi. Çağrı üzerine görev gelen 30 asker de ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu sürüyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İzinsiz havalanan 8 uçaktaki askerler gözaltında

SONRAKİ HABER

Merkez Bankası: İstikrarı korumak için tüm önlemler alınacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa