07 Mayıs 2012 11:36

Panayır Mahallesi’nde 4+4+4 tartışıldı

Bursa'nın Panayır Mahallesi’nde Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Hasan Özaydın’ın katılımıyla ‘’4+4+4 eğitim sistemi’’ ile ilgili bir panel gerçekleştirildi. Anadolu Kültür Derneği ve Cemevinde, yapılan panele Panayır Mahallesi halkı yoğun ilgi gösterdi. Panelde konuşan Özaydın, 4+4+4 ile birlikte eğitimin

Panayır Mahallesi’nde 4+4+4 tartışıldı
Paylaş
Önen Ersin

Özaydın okulundaki çocuklara gelecekte ne olmak istediklerini sorduğunda birçoğunun manken ve futbolcu olmak istediğini, hatta örümcek adam bile olmak isteyeninin bulunduğunu belirterek; 4+4+4 sistemi ile daha 10 yaşındaki çocukların gelecekteki mesleğini belirlemeleri istenmesinin saçma bir uygulama olduğunu söyledi.

Çırak olma yaşının yeni yasa ile 14’ten, 11’e indirildiğini söyleyen Özaydın; önümüzdeki günlerde asgari ücretin 3’te 1’i ücret verilen, sigortasını devletin ödediği bir sürü çocuk işçi görüleceğinin altını çizdi.
Son günlerde yaşanan ‘’süt’’ skandalı ile ilgili de konuşan Özaydın; Eğitim-Sen olarak her zaman için öğrencilere günlük süt dağıtılmasını savunduklarını söyledi. Fakat iktidarın çocuklara bozuk süt dağıtarak bu işi eline yüzüne bulaştırdığını belirten Özaydın; yine de öğrencilere sağlıklı ve temiz süt dağıtılması talebini sürdüreceklerini vurguladı.

Özaydın son olarak işçi, memur, Kürt, Türk, Alevi, Sünni demeden bütün ezilen kesimler birlikte mücadele ettiği takdirde Türkiye’nin daha güzel bir ülke haline dönüşebileceğini vurguladı.

Özaydın’ın konuşmasının ardından etkinlik, mahallelilerin soruları ve Hasan Özaydın’ın onlara verdiği cevaplarla sona erdi.(Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Çocuğumu sınıfta bırakmaya hakları yok’

SONRAKİ HABER

Tüzel’den Çaycuma soruları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa