07 Mayıs 2012 11:33

‘Çocuğumu sınıfta bırakmaya hakları yok’

ESKİŞEHİR’in Gültepe Mahallesi’nde yaşayan El Ailesi Alevi kimliğe sahip olduklarından dolayı kızlarının din dersine zorunlu olarak girmesine karşı çıkarak, Milli Eğitime ve valiliğe dava açtı. Davada mahkeme El ailesinin bu talebini haklı buldu ve dava kazanıldı. Böylece El ailesine yeni bir karne hazırlandı ve geriye dönük ver

‘Çocuğumu sınıfta bırakmaya hakları yok’
Paylaş

ESKİŞEHİR’in Gültepe Mahallesi’nde yaşayan El Ailesi Alevi kimliğe sahip olduklarından dolayı kızlarının din dersine zorunlu olarak girmesine karşı çıkarak, Milli Eğitime ve valiliğe dava açtı. Davada mahkeme El ailesinin bu talebini haklı buldu ve dava kazanıldı. Böylece El ailesine yeni bir karne hazırlandı ve geriye dönük verilmiş olan takdir belgesi iade edilerek öğrencinin sınıf tekrarı kararı değiştirildi. Ancak milli eğitim ve valilik sonuca itirazda bulunarak davayı temyize götürdü ve karar temyizde bozuldu.

Konuyla ilgili Gültepe Mahallesi’nde basın açıklaması yapan Baba Hüseyin El, temyizde bozulan kararın düzeltilmesi ve idare mahkemesinin kararında ısrar etmesi yönünde yeniden başvuruda bulunduklarını belirtti. Ancak çıkacak olan yeni kararın aleyhlerine olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu söyleyen El, yeniden mağdur edilme kaygısı taşıdıklarını dile getirdi. AKP’nin zorunlu din dersi ve her sabah okullarda Kürt, Laz, Çerkez demeden bütün çocuklara okutulan ‘Andımız’ın da başka türlü bir inkar ve asimile etme politikası olduğunu söyleyen El, “İnsanların ne olduğuna ve ne olacağına, neye inanıp inanmayacağına devlet mi, hükümetler mi karar verecek” diye sordu. Devletin Türk-Sünni-İslam zihniyetinden uzaklaşması gerektiğini kaydeden El, tüm yurttaşlara eşit davranılması gerektiğinin altını çizdi. Hangi inanç olursa olsun din derslerinin zorunlu ders olarak okutulmaması gerektiğinin altını çizen El, “Okulların kapanmasına az kaldı. Şimdiden bu konunun muhataplarını uyarıyoruz. ‘Ne yapalım yönetmelik böyle” denilerek çocuğumu sınıfta bırakmaya hakları yok” diye konuştu. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tehdit edilen doktora destek

SONRAKİ HABER

Panayır Mahallesi’nde 4+4+4 tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...