17 Temmuz 2016 03:26

Düzgün Baba’daki yangın yayıldı

Dersim’in Nazımiye ilçesine bağlı Kıl köyündeki Düzgün Baba Dağı’nda önceki gün sabah saatlerinde başlayan orman yangını geniş bir alana yayıldı.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim’in Nazımiye ilçesine bağlı Kıl köyündeki Düzgün Baba Dağı’nda önceki gün sabah saatlerinde başlayan orman yangını söndürülmediği için geniş alana yayılarak devam ederken, önceki gün akşam saatlerinde HPG gerillalarının saldırdığı Kıl Köyü Jandarma Karakolundaki çatışmaların yaklaşık 3 saat boyunca devam ettiği belirtildi.

Dersim’in Nazımiye ilçesine bağlı Düzgün Baba Dağı çevresinde önceki gün sabah saatlerinde çıkan orman yangını akşama kadar devam etti. Kıl köyü yakınlarına ulaşan orman yangını orman işletmeye bağlı ekipler ve köylüler tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen durdurulamadı. Dün sabah saatlerinde ise yangının daha geniş bir alana yayılarak devam ettiği görüldü. Yangına herhangi bir müdahale yapılmazken, yurttaşlar yangını söndürmek için çabalıyor.

Kıl köyünde oturan Kazım Taşkıran yangının çıkışını şöyle anlattı: “İlk önce danalar geldi. Yukardan çatır çatır yangın geldi. Tunceli Belediyesi ve orman işletmeden gelenler oldu. Söndürme yeterli değil. Gelen ekip çalışıyor ama ellerinden gelen o. Başka yapılacak bir şey yok. Batıda olsaydı bu yangını helikopterler, uçaklar havadan söndürürdü. Ama burası Dersim. Ne yapalım, kaderimizle baş başa duruyoruz” dedi.

Öte yandan önceki gün akşam saatlerinde Kıl Köyü Jandarma Karakoluna HPG gerillaları tarafından saldırı düzenlendi. Ölü veya yaralı sayısına ulaşılamadı. Yerel kaynaklar saldırının ardından çatışmaların yaklaşık 3 saat sürdüğünü söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'den ABD'ye tüm uçuşlar yasaklandı

SONRAKİ HABER

Kadınlar ‘hayır hayır demektir!’ dedi ama…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...