16 Temmuz 2016 18:14

DİDF: Diktatörlük politikalarının panzehiri darbe değildir

DİDF yönetim kurulu bir açıklama yayımlayarak Türkiye’de gerçekleştirilen askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

Paylaş

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) yönetim kurulu bir açıklama yayımlayarak Türkiye’de gerçekleştirilen askeri darbe girişimine tepki gösterdi. DİDF yaptığı açıklamada “Türkiye halkının her türlü diktatörlüğe karşı demokrasi, özgürlük ve barış talebinin yanındayız!” dedi.

DİDF’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı “Demokrasi ve hukuk adına yapıldığı iddia edilen darbe girişimi, bundan önceki askeri darbeler gibi asıl olarak halkın demokrasi ve özgürlüğünü ayaklar altına alma girişimidir. Hiçbir gerekçe askeri darbeyi meşru ve haklı gösteremez.

BASKININ DAYANAĞI YAPILACAKTIR

Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetinin tek adam ve tek parti diktatörlüğünü hedefleyen politikalarının panzehiri askeri darbe girişimleri değildir. Diğer taraftan başarısız darbe girişimi, bundan sonra halka karşı AKP ve Erdoğan eliyle uygulanan baskı ve şiddetin artırılmasının dayanağı yapılacaktır. Darbe girişimi Türkiye halklarının sorunlarını hafifletmemiş tam tersine daha da ağırlaştırmıştır. Şurası da açıktır ki, darbeciler karşısında demokrasi ve özgürlükleri temsil eden güç, AKP rejimi değildir. Darbe girişimi, Erdoğan ve AKP’nin demokrasi özgürlükler konusunda halka karşı işlediği suçları ve antidemokratik rejimini aklayamaz. Türkiye halklarının, emekçilerinin çıkarı darbe veya tek adam diktatörlüğünde değildir. Halkların talebi daha fazla barış, demokrasi ve laikliktir. Halkın tek seçeneği ve kurtuluşu gerçek anlamda laik ve demokratik bir Türkiye’nin kurulmasıdır.  DİDF olarak Almanya’daki Türkiye kökenli göçmenleri, Alman demokratik kamuoyunu Türkiye’deki darbe girişimlerine, tek adam diktatörlüğüne karşı demokrasi güçleriyle dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’dan Erdoğan’a fren

SONRAKİ HABER

Sevgi Soysal için özel dosya Varlık’ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...