16 Temmuz 2016 17:31

Özcan Şişman neden dinlenmiyor?

Tutuklu Savcı Özcan Şişman’ın, Reyhanlı Katliamı davasında tanık olarak dinlenilmesi talebinin reddedilmesi tepki topladı.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Reyhanlı, Cilvegözü ve Niğde’deki saldırılarla bağlantılı MİT personellerinin bulunduğunu  iddia eden tutuklu Savcı Özcan Şişman’ın, Reyhanlı Katliamı davasında tanık olarak dinlenilmesi talebinin reddedilmesi tepki topladı. Mahkemenin kararını eleştiren mağdur avukatlarından Sevinç Hocaoğulları, Şişman’ın Reyhanlı Katliamı’nda MİT ve emniyet ilişkisini bildiğine dikkat çekti. Davanın 12 Temmuz tarihinde Ankara 9. Ağır Caza Mahkemesinde görülen 7. duruşmasında Şişman’ın tanık olarak dinlenilmesine gerek olmadığına karar verilmişti.

‘ŞİŞMAN İSTİHBARAT BİLGİSİNİ İDDİANAMEYE SOKMADI’

Avukat Sevinç Hocaoğulları, MİT TIR’ları dosyasında Şişman’ın çarpıcı savunmaları olduğunu belirterek, “Bizim dosyamızda Şişman kilit isim. Reyhanlı iddianamesini hazırlıyor, 2 ihbar olduğunu biliyor. Bunlardan birisi ise daha ayrıntılı ihbar. Kendi bilgisi dahilinde olan bir şeyi bizden sakladı. Araç plakalarının da olduğu MİT’in emniyete gönderdiği istihbaratı sakladı. Bu ihbarı Reyhanlı iddianamesi içerisine sokmadı” dedi.

Hocaoğulları, “Plakası bilinen araçlar Reyhanlı emniyeti önünden geçerek katliam yapıyor. Özcan Şişman bilgi saklayarak, Reyhanlı Katliamı’ndaki kamu görevlilerinin sorumluğunu gizlemeye çalıştı. Reyhanlı Katliamı davasında sanık olması gerekiyor ve biz ona sormak istiyoruz, ‘Neden istihbarat bilgisini iddianameye katmadın?’ diye. Hiç olmadı tanık olarak dinlenmeli” diye konuştu. 

Hocaoğulları, iktidarın bütün suçları bir dönem beraber hareket ettiği Gülen Cemaatinin üzerine yıkmaya çalıştığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “AKP iktidarı bir dönem yaptığı suçların bir kısmını ‘Paralel’in üzerine yıkarak, sorumluluktan kurtulmaya çalışıyor. Şişman’da olan bilgiler MİT ve emniyette de vardı. O dönemin Hatay Valisi, şimdinin Emniyet Müdürü. Paralelci mi peki? Bugünkü kontrgerillayı açığa çıkarmak zor görünüyor. Ama sonuçta devletin organizasyonu olarak işleyen bir süreç. 10 Ekim Katliamı’nda da aynısı oldu. Valilik ve emniyet yetkilileri hakkında soruşturma izni verilmedi. Bu katliamlara baktığımızda, siyasi  iktidarın politikalarına hizmet eden katliamlar. Şimdi IŞİD üyeleri serbest bırakılıyor, bunu paralelciler mi yapıyor?”

ŞİŞMAN İFADESİNDE  NE DEMİŞTİ?

Savcı Özcan Şişman  MİT TIR’ları davasında şöyle savunma verdi: “7 Kasım’da bir TIR’da ve TIR’ın malzeme yüklendiği depoda, binin üzerinde füze başlığına benzer savaş mühimmatı tespit ettiğimiz bu husus basına da yansıdı. TIR sürücüsü ve depo yetkilisi bunu devletin bilgisi dahilinde yaptıklarını, TIR sürücüsü, daha önce 6 ve 26 Ekim 2013’te yine Konya’dan benzer malzemeleri yükleyip Adana üzerinden Reyhanlı Bükülmez köyünden sınır karakol noktasına yıktığını söyledi. Bunu da Suriye tarafından gelen kişilerin aldığını, Reyhanlı çıkışından itibaren kamu görevlilerinin kendilerine refakat ettiğini söyledi. Tutuklanmasından 1 ay sonra yer gösterme yaptırdık.

Yani kimlerle, nerede buluştuğunu, Heysem Topalca isimli bir şahsın bu organizeyi yaptığını, bazı kamu görevlilerinin yönettiğini, bu kamu görevlileri arasında sivil ve silahlı şahısların olduğunu belirtti. Yer gösterme sırasında mühimmatı yıktığı yerin hemen yanında Ahrar Şam bayrağının olduğunu tespit ettik.

Devlet içerisinde bazı kişilerin terör örgütlerine silah taşıdığı yönünde tespitlerimiz oldu. Reyhanlı patlamasına karışan Heysem Topalca isimli şahsın istihbarat adına iş yapan kişi olduğunu dinlemeler sırasında tespit ettik. Bu şahsın daha sonra Niğde Ulukışla terör saldırısına da karışan IŞİD militanlarını Türkiye’ye geçiren kişi olduğu tespit edildi.”

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de AKP'liler miting yaptı

SONRAKİ HABER

Yoksulluk nöbetinden yoksulluk rekabetine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...