16 Temmuz 2016 14:04

KESK: Ne askeri darbe, ne sivil darbe

KESK, dün gece yaşan darbe girişimine ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Paylaş

KESK, dün gece yaşan darbe girişimine ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Ne askeri darbe, ne sivil darbe. Çözüm, eşit, özgür, demokratik Türkiye'dir” denildi.

Açıklamada, içte ve dışta uygulanan savaş politikalarının Türkiye'yi cehenneme çevirdiği ifade edilerek, “Sınırlar eleğe çevrilerek IŞİD vahşet örgütünün illerimizde cirit atmasının önü açılmış ve canlı bombalarla pek çok insanımızın yaşam hakkı elinden alınmıştır. Bütün bu süreç ve iktidarı paylaşma kavgası bir askeri darbe girişimi ile sonuçlanmıştır. Türkiye emek ve demokrasi güçleri kırk katır mı kırk satır mı dayatması ile yüz yüze kalmıştır. KESK olarak, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinin yanı sıra demokrasi ve barış mücadelesi verdiğimiz için AKP ve sarayın hedef tahtasında olduk. Her türlü sindirme ve baskı politikalarıyla yüz yüze kaldık. Ancak bu coğrafyada yaşayan diğer tüm muhalif dinamikler gibi tarihsel olarak KESK de darbelerden çok çekmiş bir mücadele geleneğinin temsilcisidir. Bu nedenle niteliği ne olursa olsun her türlü darbeye karşıdır” denildi.

ÜÇÜNCÜ SEÇENEK

KESK açıklamasında ülkeyi daha kaotik bir sürece sürüklemeye çalışanlara izin vermeyeceklerini kaydederek, “Siyasi ve askeri darbe seçenekleri karşısında üçüncü bir seçenek olarak içte ve dışta barışın tesis edilmesi, eşit, özgür, demokratik ve barış içinde bir Türkiye için mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” denildi. Açıklamada ayrıca “Başkanlık sistemini saray darbesiyle inşa etmeye çalışan AKP, bu süreçte torba yasalar, genelgelerle her türlü demokratik hakkın kullanımını ortadan kaldırmış, kuvvetler ayrılığı yerine kuvvetler birliği ikame etmiştir. Anayasa tanınmayarak hukuk ortadan kaldırılmış, milletvekillerinin 'dokunulmazlıkları' kaldırarak parlamento kendini işlevsizleştirmiştir. Seçilmiş belediye başkanları yerine kayyum atayarak halk iradesini hiçe saymak için adımlar atılmıştır” denilerek, siyasi iradeye Meclis eliyle yapılanlar hatırlatıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstiklal Caddesi'nde tekbirli yürüyüş

SONRAKİ HABER

Barış Bloku: Barış demokratik siyasetle yeşerir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...