16 Temmuz 2016 12:28

TGS, Yeni Şafak muhabirinin ailesine başsağlığı diledi

Türkiye Gazeteciler Sendikası, darbe girişimini kınarken, yaşamını yitiren Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz'ın ailesine başsağlığı diledi.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), yaşanan darbe girişimine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Tarihi boyunca birçok darbe görmüş, halkı zulme uğramış, öldürülmüş, tutuklanmış, faili meçhullere kurban gitmiş bir ülkenin gazetecileri olarak darbelere karşı olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.  Darbeciler, halkın doğru haber almasını engellemek için Yeni Şafak fotomuhabiri Mustafa Cambaz'ı öldürdü, TRT'ye zorla girerek gazetecilerin kafasına silah dayayıp bildiri okutturdu, CNN Türk ve Kanal D'ye girerek yayını sonlandırdı, Hayatın Sesi, Halk TV, Ulusal Kanal, Cem TV'nin yayınını kesti, yine de gerçeklerin halka ulaşmasını engelleyemedi” dedi.

İktidarın uyguladığı politikaların sonucu  onlarca gazetecinin cezaevlerinde tutuklu olduğu ve yaptığı haberler nedeniyle yargılandığına da dikkat çekilen açıklamada, “Meslektaşlarımız haberlerinden dolayı yargılanıyorken dahi darbeye karşıyız. Çünkü dün gece medya kuruluşlarında yaşananlar bize göstermiştir ki darbeciler basın ve ifade özgürlüğünü tamamen ortadan kaldıracaktır. Türkiye bir an önce demokratikleşmeli, cezaevlerindeki gazeteciler serbest bırakılmalı, davalar düşürülmelidir. Dün gece yaşamını yitiren Yeni Şafak foto muhabiri Mustafa Cambaz'ın ailesi başta olmak üzere yakınını kaybeden herkese başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz” denildi. (Ankara/ERENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3 bine yakın hakim ve savcı açığa alındı

SONRAKİ HABER

ABF: Alevi kurumları her türlü darbeye karşıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...