16 Temmuz 2016 00:20

Erdoğan: İhanet girişimi en ağır şekilde cezalandırılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenliyor.

Paylaş

Havalimanında gazetecilere kısa açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu darbe girişimini yapan askerlerin bedelini ağır biçimde ödeyeceğini vurgulayarak şöyle dedi:

"Bugün bildiğiniz gibi öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki silahlı kuvvetlerimizin içinde mevcuttu ve bu hareketliliğin neticesinde de Türk Silahlı Kuvvetlerin içerisinde bir azınlık ne yazıkki ülkemizin birliğine beraberliğine bütünlüğüne hazmedemeyen milletimizin birliğini beraberliğini ne yazık ki kabullenmeyen bir grup çok daha önceden söylediğim gibi parelel devlet yapılanmasının ta kendisiydi ve bu yapılanma 40 yıllık bir sürecin neticesinden silahlı kuvvetlerinin içerisinde de emniyet teşkilatınıda ve devletin diğer kurumlarında da kendine yer bulmuş her türlü kılığa kılıfa girmiş bu günlere kadar da bu şekilde gelmiştir. Şu anda yapılan hareket; bir ayaklanma hareketidir ve bu vatana ihanet heraketinin bedelini en ağır ödeyeceklerdir. Milletin oylarıyla iş başına gelmiş olan bir hükümete milletin oylarıyla iş başına gelmiş anayasanın ifadesiyle 'baş komutan' olarak Tayyip Erdoğan’ı hazmedeyişleri onlar için bir bitiş olmayacak. Onlar hangi yola baş vursalarda şunu bilmelerini özellikle istiyorum ki biz bu yola bu kutlu davaya başımızı koymuşuz. Buraya bir canımızla kefenimizle bu yola çıkmışız. Ve her olanda bir hayır vardır anlayışıyla hareketiyle eninde sonunda bu çıkış bu hareketiyle Allah’ın bize büyük bir lutfü niye büyük bir lütfu çünkü bu tertemiz olması gereken silahlı kuvvetlerimizin temizlenmesine vesile olacak olan bir harekettir. Şu anda biliyorsunuz ağustos başıda yüksek askeri şura var. Yüksek askeri şuranın öncesinde böyle bir adımın atılmış olması manidardır. Çünkü birilireni ne olacağını çok iyi kestirdiler çok iyi biliyorlardı. Bunun için böyle bir adımı attılar. Ne yaparlarsa yapsınlar türkiye eski türkiye değil yeni türkiyenin davranış biçimleri çok daha farklıdır. Bu davranış biçimlerini kullanmak suretiyle biz bu adımı atıyoruz. Bakın şuanda çatısı altında bulunduğumuz Yeşilköy Atatürk Havalimanı kısa bir süre önce DAİŞ militanlarının adete işgaline uğramış ve burada onlarca insanı kaybetmiştik. Şimdi de parelel devlet yapılanmasının bir işgali burda söz konusu ve düşünebiliyormusunuz Atatürk Havalimanı’nın üzerinde F-16’ lar uçuyor. Bu F-16’lar niye uçuyor biz bu F-16’lıları neden aldık. Bunu biz düşmana karşı bu ülkeyi savunsun diye aldık."

BENİM ARKAMDAN HER YERİ BOMBALAMIŞLAR

Askeri kalkışma sırasında Marmaris’te bulunduğunu ifade eden Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Hemen arkamdan oraları ne yazık ki aynı şekilde bombalamışlar. Herhalde hala bizim orada olduğumuzu zannediyorlardı ve buraya gelişimizi galiba takip edemediler. Yaptıkları iş bu devletin kurumlarına, Milli İstihbarat Teşkilatı’na, Başbakanlığına ve şuan da benim Genel Sekreteri’mi alıp götürdüler. Ne yapacaksınız benim Genel Sekreteri’mi alıp götürmekle. Genelkurmay Başkanımızın şu anda durumunu bilemiyorum. Ama ben buradan bir seslenmede bulunuyorum. Ordumuzun üst derecedeki bütün komutanlarına başta kuvvet komutanları olmak üzere komutanlarımıza sesleniyorum. Sizler inanıyorum ki bu milletin değerlerine sahipsiziniz. Ama bir de bu milletin değerlerine sahip olduğunu zannettiğiniz komuta kademelerinde belki bu güne kadar arkadaşlarınız oldu. Ama bilesiniz ki onlar ne yazık ki sizler gibi bu ülkenin bu milletin değerlerine sadık değillerdi. Onlar Persilvanya muhatap alıyordu. Onlar gelipte ordunun içerisindeki ast üst zincirine bağlı olarak bir çalışma yapmıyorlardı aynı şekilde er erbaş bütün askerimize sesleniyorum sizler bizim evladımızsınız sizler bizim mehmetçiğimizsiniz mehmetçiğimiz olarak mehmetlerimiz olarak şuan da karşınızda bulunan halka sizin annelerinize ve babalarınıza kardeşlerinize karşı silah doğrultmanızı asla kabul etmemiz mümkün değil. bu silahlar size bu millet tarafından verildi. Bu millet tarafından size verilen silahları eğer siz size bu silahı veren milletinize doğrultulsanız bedelini ağır ödersiniz."

"TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİK"

Askerlerin tutuklanmaya başladıklarının altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Birçok yerde şu anda albay, binbaşı, yarbay tutuklanıyorlar bu orada kalmayacak. Daha yukarılarıda gideceğiz gitmemiz gerekiyor. Ordumuz temizdir, silahlı kuvvetlerimizin tertemiz haline leke getirilmemesi lazım. Bu lekeyi getirelenlerin burada kalması bilesiniz ki silahlı kuvvetlerimizin geleceğini maf eder. Onun için bu operasyona başladık bunu tam manasıyla bitereceğiz. Bugün bu iş başladı ama bunun devamı nasıl terör örgütüyle olduysa aynı bunda da bu şekilde devam edecek. Zira 'Bu da bir terör örgütüdür' demiştik. İşte buyrun aynı zamanda silahlı terör örgütü olduğu ortaya çıktı mı çıktı. Öyle çıktı ki bunlar üstelik bu milletin silahlarıyla bu milleti vuruyorlar. Böyle bir durum ortaya çıktı. Bu bambaşka bir felaketti. Dünya medyasında da bazı ülkemizin bu büyümesini gelişmesini kalkınmasını hazmedemeyenleri kalkıp asker Türkiye’de duruma el koyuyor. Nereye el koyuyor. Bunlar askerin içinde bir azınlık. Türkiye de şu anda milletin oylarıyla seçilmiş bir iktidar vardır. Aynı şekilde milletin oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı vardır. Bizler görevimizin başındayız sonuna kadar da bu görevimizi Allah’ın izniyle yürüteceğiz bu işgalcilere ülkemizi asla bırakmayacağız. Bunu bilmenizi istiyorum sonu iyi olacak. Bakanlar kurulumuz Çankaya’da çalışmalarını sürdürüyor. Kısa bir süre içerisinde Başbakanımız da onlarla beraber olacak. Sizin için en önemli olan şuanda Türkiye genelinde saatimiz 04.30 ve milyonlarca vatandaş sokaklarda. Niye bu millet sokaklarda? Bu birşeyi gösteriyor; Hep şunu söyledik 'Bir olacağız, diri olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Bundan taviz vermeyeceğiz ve milyonlarca insan sokaklarda eğer şu gelişmelerinin sonucunu bekliyorsa biz sonuna kadar bu işi yütüteceğiz ve bu tanklarda sokaklarda dolaşanlar aynı şekilde tanklarla çıktıkları yere geri dönecekler. Bu tanklar onların değil onlara emanettir ve onlar emanete ihanet etmişlerdir. Şu anda yargı bunlarla ilgili operasyonları sürdürüyor. Aynı şekilde bunlarda devam edecektir." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tavşanlı'da maden işçileri de darbe girişimini protesto etti

SONRAKİ HABER

Sakarya'da darbe girişiminde 69 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...