07 Mayıs 2012 09:37

Red Kit İstanbul’da

Çizgi roman araştırmacısı Didier Pasomonik’in küratörlüğünde hazırlanan “Red Kit İstanbul’da” sergisi, 10 Mayıs – 17 Haziran tarihleri arasında Vahşi Batı’nın en yalnız kovboyunu İstiklal Caddesi’nde ağırlıyor. Aynı zamanda İstanbul Uluslararası Çizgi Roman Festivali İstanbulles* kapsamında ger&cce

Red Kit İstanbul’da
Paylaş

Çizgi roman araştırmacısı Didier Pasomonik’in küratörlüğünde hazırlanan “Red Kit İstanbul’da” sergisi, 10 Mayıs – 17 Haziran tarihleri arasında Vahşi Batı’nın en yalnız kovboyunu İstiklal Caddesi’nde ağırlıyor. Aynı zamanda İstanbul Uluslararası Çizgi Roman Festivali İstanbulles* kapsamında gerçekleştirilen “Red Kit İstanbul’da” sergisi, Türkiye’de bir çizgi roman kahramanı üstüne yapılan ender sergilerden biri olma özelliğini taşıyor.
Serginin yapılacağı Yapı Kredi Kültür Merkezi’nin Galatasaray’daki binasında bulunan sergi salonu küçük bir Red Kit kasabasına dönüştürüldü. Vahşi Batı stili bir bar kapısından girilen sergi salonunda evler, posta arabaları ve ünlü çizgi roman karakterleri Red Kit, Düldül, Daltonlar, Rintintin, Billy the Kid, Calamity Jane ve diğerleri bulunuyor. Ayrıca orijinal çizimler, karakterlerin oluşum süreçleri, çizgi roman endüstrisinin gelişimi, Red Kit evreninin perde arkası, Red Kit’e özgü dünya görüşü ve korsan çizimli albüm kapaklarından İzzet Günay-Sadri Alışık’lı sinema afişlerine dek Red Kit’in Türkiye macerası bu sergide. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘tutsakgündem’ yayına başladı

SONRAKİ HABER

Sanatını yaşamıyla birlikte götüren adam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...