15 Temmuz 2016 16:47

Assan Hanil’de işten atma 

Kocaeli’nin Ali Kahya Mahallesi’nde faaliyet gösteren Assan Hanil fabrikasında 4 işçi bugün gündüz vardiyası bitiminde işten çıkarıldı.

Paylaş

Kocaeli’nin Ali Kahya Mahallesi’nde faaliyet gösteren Assan Hanil fabrikasında koltuk bölümünde çalışan 4 işçi bugün gündüz vardiyası bitiminde hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. 

İşten çıkarılan işçilerden 3’üne tazminatları ödenmezken, işten çıkarılma gerekçelerini öğrenmek isteyen işçilere “gidin hakkınızı mahkemede arayın” şeklinde ifadeler kullanıldığı öğrenildi. İşten atmaların diğer vardiyalarda da devam edeceği yönünde çeşitli söylentiler olduğunu aktaran işçiler, işten atmaları 8 Temmuz tarihinde gazetemizde yer alan bir işçi mektubunun ardından fabrikada artan hoşnutsuzluğa karşı bir gözdağı olarak değerlendiriyorlar. 

8 Temmuz tarihinde gazetemizde yer alan, Assan Hanilfabrikasında yaşanan baskı ve amirlerin işçilere uyguladığı kötü muameleye dikkat çeken işçi mektubunun ardından fabrikada baskıların artığını ifade eden işçiler, mektubun yayınlandığı günden bugüne işten çıkarma söylentilerinin yayıldığını aktardılar. Fabrikada yaşanan haksızlıklara itiraz eden kimi işçilerin bizzat amirler tarafından sorguya çekilerek, mektubu kimin yazdığı yönünde bilgi almaya çalıştıklarını dile getiren işçiler, bugün gündüz vardiyası bitiminde yaşanan işten atmaları ise gözdağı vermek olarak değerlendiriyorlar. 

İşçilerden 3’ünün tazminatsız olarak işten çıkarıldığını aktaran bir Assan Hanil işçisi “arkadaşlarımız gerekçe sorduklarında hiçbir gerekçe söylememişler ve adeta alay edercesine ‘gidin hakkınızı mahkemede arayın’ demişler. Çok fazla şey söylemeye gerek yok. Biz zaten Assan Hanil yöneticilerinin işçileri insan yerine koymadığını, onlara değer vermediğini biliyorduk. Bu son olay onu bir kez daha kanıtlıyor. İşten atmaların diğer vardiyalarda da süreceği, sayının 30’u bulabileceği konuşuluyor” şeklinde konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Yale Üniversitesi'nde ırkçı panoyu kırınca işten atıldı

SONRAKİ HABER

Ankara Altındağ’da tehlikeli yürüyüş çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...