15 Temmuz 2016 16:22

Avcılar’da dayanışma da mücadele de büyüyor

Avcılar’da Belediye-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve direnişe geçen işçilerle dayanışma amacıyla kitlesel yürüyüş yapıldı. 

Paylaş

Belediye-İş Sendikası’nın çağrısıyla yapılan ve bini aşkın kişinin katıldığı yürüyüşte, CHP’li Avcılar Belediyesi yönetimine işçilerin sendikal haklarına saygı gösterme ve atılan işçileri geri alma çağrısı yapıldı. 

Yürüyüş için Marmara Caddesi girişinde toplanan işçilere, DERİTEKS Avrupa Yakası Temsilciliği, DİSK/Gıda-İş Marmara Temsilciliği, DİSK/Cam Keramik-İş, Liman-İş Ambarlı Temsilciliği, Eğitim Sen 7 No’lu Şube, Emekli-Sen, Dev Tekstil, İnşaat-İş ile EMEP, HDP ve Birleşik Haziren Haraketi’nin de içerisinde yer aldığı sendika, siyasi parti ve kitle örgütlerinin oluşturduğu Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu destek verdi. Yürüyüşe TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, DERİTEKS Genel Merkez yöneticileri ve Avcılar Belediyesi’nde örgütlü Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube üye ve yöneticileri ile İzmir ve Marmara bölgesindeki belediyelerde çalışan Belediye-İş üyesi işçiler de katıldı. 

‘BABALAR İŞSİZ, ÇOCUKLAR AÇ’

“Sendika Anayasal haktır engellenemez. Avcılar belediyesinden atılan işçiler geri alınsın” pankartı arkasında toplanan işçi ve emekçiler “Babalar işsiz, çocuklar aç”, “İşçiler yürüyor dayanışma büyüyor”, “Sermaye vampirdir işçi kanı emmektir”, “Kiralık işçi olmayacağız”, “İşçi kıyımları da sosyal demokrasinin gereği mi?”, “Avcılar belediyesi taşeron işçileri yalnız değildir”,  “Taşeron çalışma yasaklansın atılan işçiler geri alınsın”, “Özel istihdam bürolarına  hayır”, “Emekçiler köle değildir”, “Taşeron kölelik yasaklansın. Tüm taşeron işçilerine kadro verilsin” dövizlerini açtı.

İşçi ve emekçiler buradan “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “ İş, ekmek yoksa barış da yok”, “Avcılar işçisi yalnız değildir”, “Önce iş dediler, işten aştan ettiler”, “Handan Başkan baksana, kaç kişiyiz saysana” sloganlarıyla önce CHP ilçe binasına daha sonrada Avcılar Belediyesi’ne yürüdü. 

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gürünlü, “Avcılar’da işçiler mücadelelerini ilmik ilmik örerek sendikal haklarını kazanmıştır. Bugün burada yapılacak tek şey işçinin sendikal hakkına saygı duymaktır. İşiniz gücünüz sendikal haklara saldırmaktır.Biz bu anlayışı Avcılar’da yeneceğiz” dedi.

‘ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINSIN’

Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul da sendikaları hakkında dağıtılan imzasız provokatif bildirilere tepki gösterdi. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’nin “Beni yıpratmak için uğraşıyorlar” sözlerine yanıt veren Yurdakul, şunları söyledi: “Biz ihale mi istiyoruz? İşçilerin haklarını istiyoruz” dedi. Avcılar Belediyesi temizlik işçilerinin tek yaptıklarının sendikalı olmak olduğunu belirten Yurdakul, “Avcılar Belediyesi’nin sloganı önce insan. İşçiler insan değil mi?” diye sordu. Belediye başkanının “İşçiler iş yapmıyor” sözlerine de tepki gösteren Yurdakul, “Çalışmıyorlarsa açıkla, isimlerini getir altına ben imza atacağım” dedi. Yurdakul işçilerin sendikal haklarına saygı duyulmasını ve işten atılan işçilerin geri alınmasını istedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

 ABD Büyükelçisi, Önderoğlu, Nesin ve Fincancı ile görüştü

SONRAKİ HABER

Mersin’de İHD’nin 30’ncu yıldönümü kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...