15 Temmuz 2016 14:57

Bölge’de tutuklama ve gözaltı furyası

Bölge’de yapılan operasyonlarda 13 kişi tutuklanırken 21 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Bölge’de yapılan operasyonlarda 13 kişi tutuklanırken 21 kişi gözaltına alındı.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde 12 Temmuz’da düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan ve emniyet ve savcılık işlemlerinin ardından “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 25 kişiden 14’ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, HDP İlçe Eş Başkanı Sevgi İlboğa, Belediye Başkan Vekili Mustafa Alpaslan, Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Bozkurt, Belediye Meclis Üyesi Mesut Aslan ile Stûrkan Köyü Muhtarı Faruk Yıldız ile Orhan Tunç, Sıddık Yenigün, Ahmet İdacı, Ali İmrak, Yaşar Kurtulmaz ve ismi öğrenilemeyen bir kişi tutuklanarak Ağrı M Tipi Cezaevine gönderildi. Mardin’in Derik ilçesinin Kale Mahallesi’ndeki evine yapılan baskınla gözaltına alınan Ömer Erol isimli yurttaş da emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Erol, “Örgüt üyesi olma” iddiasıyla tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

SİLVAN’DA 15 GÖZALTI

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 20’nin üzerinde köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 2. gününe girerken, evlere yapılan baskınla gözaltına alınanların sayısı ise 15’e ulaştı. Gözaltına alınan yurttaşların isimleri şöyle: Sabiha Eken, Fatman Eken, Mehmet Yunus Eken, Mehmet Sezai Eken, Abdullah Eken, İhsan Eken, Rıza Kaplan, Cemal Kaplan, Aide Kaplan, Nefise Kaplan, Abdurrahim Bozutmak, Devran Bozutmak, Mehmet Zeki Tepebaşı, Kerem Edram ve Mehmet Hadi Kösek.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde ise dün sabah saatlerinde evlerine özel harekat polisleri tarafından baskın yapılan DBP’li Bitlis İl Genel Meclis Üyesi Vedat Oruç ile DBP Ahlat İlçe Yöneticisi Yaşar Baş gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Oruç ile Baş, Bitlis Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Gözaltı furyasının sürdüğü Nusaybin’de, Eğitim-Sen üyesi öğretmen Abdullah Gökçe gözaltına alındı. 16 yaşındaki D.O. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Van’ın Çaldıran ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde İbrahim Albak, Cesim Güler, Davut Güler’in gözaltına alındığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ovacık ve Nazımiye’de jandarma karakollarına saldırı

SONRAKİ HABER

'Dava sürdükçe gazetecilik tehdit ediliyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...