15 Temmuz 2016 14:37

ZDF İnşaat: İşçilerin haklarını veriyoruz

İzmir'de köy yollarına kedigözü dikimi yapan taşeron şirkette çalışan işçilerin haberi üzerine ZDF İnşaat, yetkilileri gazetemize açıklamada bulundu.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu köy yollarına kedigözü dikimi ihalesini alan taşeron şirkette çalışan işçiler yaşadıkları sorunları gazetemize anlatarak çözüm istemişti. Söz konusu haberde ismi geçen şirket ZDF İnşaat, yetkilileri ile gazetemize açıklamada bulundu. 

ZDF İnşaat Sahibi Sait Karaaslan, kedigözü dikimi yapan işçilerin, Emre Erkoç-ZDF İnşaat ortaklığının işçileri olduğunu belirterek “İşçiler bu ortaklığa ait. İşçiler daha işe başlamadan sigorta girişleri yapılır ve sigorta tam yatırılıyor. Hakları da neyse veriyoruz. Biz elden veriyorduk ama bundan sonra yasa gereği ücretlerini bankadan çekecekler. Bizim işimiz ağır bir iş, kimse sekizden akşam geç saatlere kadar çalışamaz” dedi.  

İşçilerin iş güvenliği ile ilgili sorunlarını da yanıtlayan Karaaslan şunları söyledi: “İşçiler baret ve iş ayakkabısını kendileri giymek istemiyor. İş elbiselerini biz veriyoruz ama bir daha göremiyoruz. Bugüne kadar bir olumsuzluk yaşanmadı. Gerekli iş güvenliği önlemleri alınıyor, eğitimler verildi. İş güvenliği uzmanlarının yaptıkları uyarıları yerine getiriyoruz.”  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emniyet bildirdi KYK bursu kesti

SONRAKİ HABER

Gürmen Giyim'de hakkını isteyen işçiye suçlu muamelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa