15 Temmuz 2016 13:17

Kiralık işçiliğin iptali için AYM’ye başvuru yapıldı

CHP, kamuoyunda “kölelik yasası” olarak bilinen kiralık işçi yasasının iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin AYM'ye başvuruda bulundu.

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kamuoyunda “kölelik yasası” olarak bilinen kiralık işçi yasasının iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuruda bulundu. 

Dilekçe mahkemeye sunulduktan sonra Hak-İş, Türk-İş ve DİSK üye ve yöneticileri ile CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması düzenledi. 

DİSK, Hak-İş, Türk-İş ve CHP’nin beraber çalışarak konu hakkında bir rapor hazırladığını belirten Levent Gök, “Yasa, anayasanın sosyal devlet ilkesine ve eşitlik ilkesine aykırıdır. Getirilen kanunun önerdiği kurum ve işleyiş daha fazla emek sömürüsüne ve kayıt dışı işsizliğin artmasına neden olacaktır. Bu kanun işçi simsarlığını desteklenmekte, işçilerin örgütlenme hakkını gasbetmekte, istihdam ve gelir güvencesini yok etmektedir. Açıkça sendikalara darbe vurulmak istenmektedir. En vahim olanı ise emekçi kardeşlerimizin bir mal gibi alınıp satılmasının önünü açacaktır. Bunlardan dolayı Kiralık İşçiliği yeni ‘kölelik’ olarak görüyoruz ve Anayasa Mahkemesi'nin bu yasayı derhal iptal etmesini arzuluyoruz” dedi. 

Açıklamada işçi temsilcileri adına konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise şunları söyledi: “Bu yasa sermaye örgütlerinin talepleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Bu yasa işçilerin yüz yıllardır canlarını vererek elde ettikleri haklarını ellerinden alınmasıdır. Biz bu yasanın yürürlükte olmasını kabul etmiyor ve Anayasa Mahkemesi'ni görevini yapmaya çağırıyoruz.” (Ankara/DİHA)    
 

ÖNCEKİ HABER

Hollande: 50'ye yakın kişi ölüm ve yaşam arasında

SONRAKİ HABER

Düzgün Baba Dağı’nda başlayan yangın giderek büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa