15 Temmuz 2016 12:42

Suruç katliamı anıtına bakanlık yasağı

Suruç’ta katledilen gençlerin isminin yazılı olduğu anıtın Amara Kültür Merkezi'ne dikilmesi "İçişleri Bakanlığı talimatı' denilerek engellendi.

Paylaş

Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi'nde 20 Temmuz 2015 tarihinde yaşanan IŞİD katliamının yıldönümü etkinlikleri kapsamında katliamın yapıldığı yere dikilmek istenen anıta polis engel oldu. 20 Temmuz katliamının yıldönümü nedeniyle İstanbul'dan yola çıkan Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin beraberinde getirdiği ve üzerinde katliamda yaşamını yitirenlerin adlarının bulunduğu iki parça anıtın İçişleri Bakanlığı tarafından dikiminin yasaklandığını söyleyen polisler, izin vermedi.

Anıtı getiren kamyon şoförünü de yoldan geri çevren polisler ile yapılan tüm görüşmeler sonuçsuz kalınca, inisiyatifin avukatı Can Tombul, Suruç Belediye Eşbaşkanı Nazlı Binici ve DBP Eşbaşkanı Rojda Binici'den oluşan heyet soruşturma savcısıyla görüşmek için ilçe adliyesine gitti.

Heyet adliyeye giderken polisin kültür merkezi kuşatması sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Kobanê'nin inşa sürecine katılmak için 20 Temmuz 2015'te Pirsûs'a varan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi gençler, Amara Kültür Merkezi Bahçesi'nde geliş amaçlarına ilişkin açıklama yaptığı esnada canlı bomba saldırısı yaşanmıştı. Bombalı saldırıda, 33 kişi katledilmiş ve onlarca kişi de yaralanmıştı. Katliamın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen açılan soruşturmada bir arpa boyu yol alınmamış. Katliamda bilgisi olduğu halde engellemediği iddiasıyla hakkında dava açılan ilçe emniyet müdürü ise, avukatlardan gizlenerek Muğla'da ifadesine başvurulmuştu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

'Özgür Gündem gerçek için dün de bugün de direnişte'

SONRAKİ HABER

Sultanahmet saldırısı davasında 5 kişi tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...