15 Temmuz 2016 12:02

Gebzeli İşçiler: Tek sese biat etmeyeceğiz 

Hayatın Sesi Televizyonunun karşı karşıya kaldığı sansür, ceza ve baskılara karşı Gebzeli işçiler ve emekçiler basın açıklaması yaptı.

Paylaş

“Her direnişimizde, hak alma mücadelemizde bizlerin sesini yükselten ve bizlere sahip çıkan televizyonumuza şimdi de biz sahip çıkıyoruz” diyerek yola çıkan farklı fabrikalardan onlarca işçi Hayatın Sesi Televizyonu'na sahip çıkarak Gebze’de yürüyüş düzenledi.

“Hayatın Sesi TV Gönüllüleri” pankartı arkasında bir araya gelen işçiler Gebze Moda Giyim önünden Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Yapılan yürüyüşe fabrikaların çoğu kendi dövizleri ile katıldı. Sarkuysan işçileri “Özgür basın susturulamaz”, CSUN işçileri “Sen susacaksın, Hayatın Sesi susmayacak”, direnişte olan AVON Kozmetik işçileri ise “Her zaman işçinin, emekçinin yanında olan Hayatın Sesi TV susturulamaz”  dövizleri ile yürüyüşün en önünde yer aldı.

‘İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN SESİ’

Kent meydanında yapılan basın açıklamasını kitle adına Hayatın Sesi Televizyonu Gebze Muhabiri Damla Uludağ yaptı. Uludağ yaptığı açıklamada, Hayatın Sesi Televizyonunun kurulduğu günden bugüne hiçbir çıkar gözetmeksizin işçilerin ve emekçilerin sesi olduğunu aktardı. Televizyonlarının özellikle son dönem baskılarla karşı karşıya olduğunun belirten Uludağ, “Gerek maddi cezalarla, gerekse ekran karartmaya varan cezalarla işçilerin sesini kesmeye çalışıyorlar, ancak bizler sesimizin kesilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. 

Uludağ, hak arama mücadelelerinde ve direnişteki fabrikalardaki Gebzeli işçi ve emekçilerin 

Hayatın Sesi Televizyonunu tanıdıklarını söyledi. Uludağ yaptığı açıklamada son olarak, “Bizler işçi sınıfı, emekçiler ve ezilen halkların sesi olarak yayınını sürdüren, emek, demokrasi ve barışı temel ilkeler olarak benimseyen televizyonumuza yönelik bu cezaları kınıyoruz. Susturma planları ve hazırlıklarına karşı, tüm emekçileri seslerine sahip çıkmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

‘DİRENEN İŞÇİNİN YANINDA’

Basın açıklamasından sonra forum şeklinde devam eden eylemde katılımcılar, duygularını ve düşüncelerini paylaştı. 53 gündür AVON kozmetik fabrikası önünde direnen Eylem Görgü, direnişlerinin ilk gününden bugüne yanlarında olan Hayatın Sesi Televizyonunu susturamayacaklarını ve her zaman direnen işçinin yanında olan televizyonun yanlarında olduklarını, desteklediklerini söyledi. Eylem Görgü’den sonra düşüncelerini paylaşan Eğitim Sen Gebze Şube Yöneticisi Orhan Kaya,  kamu emekçileri olarak sendikal hakları zor şartlar altında kazandıklarını ve mücadelelerinde Hayatın Sesi Televizyonunun katkısının çok olduğunu belirtti. Eğitim emekçilerinin Aydın’dan Ankara’ya yaptıkları yürüyüşü Hayatın Sesi’nden takip ettiklerini aktaran Kaya, Hayatın Sesi’nin susturulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Yapılan eyleme 200’ün üzerinde kişi katılırken Petrol-İş, Tek Gıda İş, Lastik İş, Eğitim Sen, CHP, ÖDP, HDP, EMEP, ESP, UİDDER, Bilkar, Pir Sultan Abdal Derneği, Demokratik Alevi Dernekleri, Dersimliler Derneği, SODAP gibi örgütler destek verdi. Eyleme Megaplast, Csun, Avon, Sarkuysan, Kroman Çelik, Cambro Özay, ZS Sachs, Plastcam gibi fabrikalardan işçiler katıldı. (Gebze/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Tarsus'ta elektrik akımına kapılan işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Siirt'te 'sokağa çıkma yasağı' ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...