15 Temmuz 2016 11:32

EMEP: Sorumlu cihatçı terörün gizli/açık destekçileridir

EMEP, Fransa'nın Nice kentinde en az 84 kişinin yaşamını yitirdiği katliamı lanetledi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP), Fransa'nın Nice kentinde en az 84 kişinin yaşamını yitirdiği katliamı lanetledi. Yapılan açıklamada cihatçı örgütleri destekleyen AKP başta olmak üzere hükümetlere dikkat çekildi.

Genel Başkan Selma Gürkan imzasıyla yayımlanan açıklama şöyle:

"Fransa Nice’teki katliamda 80’den fazla insan öldü, yüzlerce insan yaralandı. Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de bu türden katliamlara yol açan cihatçı terör çeteleri bir kanlı eyleme daha imza attılar.

Ortadoğu’da egemenlik alanını yeniden düzenlemek, siyasal etki alanlarını genişletmek ve bölge halklarını etkisizleştirmek için yıllardır bu çeteleri destekleyen, gelişmeleri için her türlü olanağı  sağlayan süper güçler bu yanlış politikaların içler acısı sonuçlarını kendi halklarının yaşamasına kapı açtılar. Terör sade yurttaşların, sıradan emekçilerin kanını akıtarak yayılıyor.

AKP Hükümeti de en son Fransa’da ortaya çıkan ama daha önce Türkiye’yi de defalarca vuran terör saldırılarının zeminini hazırlayan bir rol oynamıştır. Gerici terör örgütleri kendi palazlanmalarını gizli ya da açık bu desteğe borçludur. Terör örgütleri şu anda ülke topraklarında yurtlanmıştır.

Şimdiye dek birçok katliama maruz kalan Avrupa ve Türkiye halklarını teröre yüz yüze getiren asıl faktör, kendi yöneticilerinin izlediği saldırgan ve yayılmacı dış politikalardır. Teröre karşı mücadele ediliyor gerekçesiyle yıllardır Suriye halkının başına bomba yağdıran bunu yaparken IŞİD’i kendileri açısından kontrol edilebilir bir kaosu her gün yeniden üreten bir oluşum olarak yaşatmaya devam eden emperyalist güçlerin ve gericilerin iki yüzlü terörle mücadele politikası sürdüğü sürece dünya emekçileri terör saldırılarına maruz kalmaya devam edecektir.

Terörle mücadele halklar arası bir mücadelenin konusu haline gelmiştir. Kendi hükümetlerinin savaş politikalarına  karşı omuz omuza durmayı başaran halklar terörün kökünü kurutabilir. Bu dayanışma enternasyonalist bir görevdir.
Fransa halkının başı sağolsun. Ölenlerin yakınlarının acılarını içtenlikle paylaşıyoruz.

Dayanışma ile..." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen'in yürüyüşü MEB önünde sona erdi: Cadı avına son!

SONRAKİ HABER

DHF, tutuklamaları protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...