15 Temmuz 2016 11:23

Eğitim Sen'in yürüyüşü MEB önünde sona erdi: Cadı avına son!

Eğitim Sen’in üyelerine yönelik baskı, sürgün, soruşturma ve cezalara karşı Aydın’dan başlayan yürüyüşü, Ankara'da sona erdi.

Paylaş

Eğitim Sen’in üyelerine yönelik baskı, sürgün, soruşturma ve cezalara karşı Aydın’dan başlayan yürüyüşü, Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklamasıyla sona erdi. Eş zamanlı olarak illerde de açıklamalar yapan eğitimciler, sendikal faaliyetlerden dolayı eğitimcilere yönelik sürdürülen cadı avına son verilmesini istedi. Bakanlık önünde yapılan açıklamada konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, baskı ve tehditlere karşı mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.
Eğitim Sen üyesi eğitimcilere yönelik baskı, soruşturma ve cezalar artık on binlerle ifade ediliyor. Bu duruma dikkat çekmek için Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve şube başkanları Aydın’dan başlayan bir yürüyüş başlatmıştı. İzmir, Bursa ve Eskişehir’in ardından yürüyüş kolu bugün Ankara’ya ulaştı. MEB önünde Ankara’daki eğitimcilerle buluştular. Bir süre oturma eylemi yapan eğitimciler sık sık “Baskı, sürgün, cezalara son” “Direne direne kazanacağız” sloganları attılar.

FRANSA’DAKİ KATLİAMI KINADILAR

Eyleme KESK ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri, Öğrenci Velileri Derneği yöneticileri, CHP ve HDP milletvekilleri ile EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan da destek verdi. Bakanlık önünde konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca sözlerine Fransa’nın Nice şehrinde yaşanan katliamı kınayarak başladı. Karaca, “Bizleri insanlığın ortak evrensel değerlerine karşı saldırılarla susturacaklarını, korkutacaklarını zannedenler amaçlarına asla ulaşamayacak ve kazanan mutlaka dünya halklarının emek, demokrasi ve barış mücadelesi olacaktır.” dedi.

‘MEB SUÇ İŞLİYOR’

Üyelerine yönelik baskılara dikkat çeken Karaca, özellikle 29 Aralık grevinin ardından tam anlamıyla bir “cadı avı” başlatıldığını söyledi. İdari makamların tamamının iktidarın ideolojik çizgisinde olan “siyasi kadrolar”dan oluştuğunu belirten Karaca, en temel sendikal faaliyetlerin bile “yasa dışı” gösterilmeye çalışıldığını söyledi. Karaca, bu baskıların sadece üyelerine değil, iktidarın antidemokratik uygulamalarına itiraz eden herkese yönelik bir gözdağı olduğunu belirterek, “MEB, en temel sendikal hak ve özgürlükleri yok sayarak ve hukuk dışı kararlara imza atarak resmen ‘Sendikal faaliyeti engelleme’ suçu işlemektedir”  dedi.

‘BASKIYA PABUÇ BIRAKMAYIZ’

Karaca, “Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulama, Türkiye’nin tehlikeli bir yola girdiğini ve iktidar güçlerinin denetimi altındaki tüm devlet organlarını ve medyayı kullanarak karşısında engel olarak gördüğü tüm kişi ve kurumları bertaraf etmek istediğini göstermektedir” diye konuştu.  

Eğitim Sen’in nereden gelirse gelsin, baskı ve tehditlere pabuç bırakmayan mücadeleci bir geleneğin temsilcisi olduğunu belirterek, “Eğitim Sen üye ve yöneticilerine yönelik her türlü baskının, soruşturma ve sürgünlerin durdurulması için örgütsel ve hukuksal mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir! Üyelerimize yönelik baskı, sürgün ve soruşturmalara son verilmeli, ülke çapında başlatılan cadı avı derhal durdurulmalıdır” diye konuştu.

‘DALKAVUK HALİNE GELMEYECEĞİZ’

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse de, KESK’in sendikal hak ve özgürlükleri savunduğu için her zaman iktidarların hedefi olduğunu belirterek, “Eğitim Sen eğitimdeki ticaretin önünde direnç olduğu için hedefte. Eğitim emekçilerinin tarihine bakıldığında, her zulüm döneminde baskılar altında olduğunu biliyoruz. Ancak her tür saldırıya rağmen eğitimciler karşınıza dikildiler. Hiçbir şekilde dalkavuk haline gelmeyeceğiz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Barosu: Törenin yeri Saray olamaz

SONRAKİ HABER

EMEP: Sorumlu cihatçı terörün gizli/açık destekçileridir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...