15 Temmuz 2016 11:14

Ankara Barosu: Törenin yeri Saray olamaz

Ankara Barosu, İstinaf Mahkemeleri açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılmasının teamüllere aykırı olduğunu belirtti.

Paylaş

Ankara Barosu, İstinaf Mahkemeleri açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılmasının hem bürokratik, hem de demokratik teamüllere aykırı olduğunu belirtti. Baro, hakim ve savcıları sözkonusu davete katılmamaya çağırdı.

Ankara Barosu, İstinaf Mahkemeleri açılış töreni için 1500 hakimin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çağrıldığı haberleri yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. Toplu açılış töreninin yerinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı olamayacağına vurgu yapılan açıklamada, bu törenin bürokratik teamüller gereği Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde ya da Adalet Bakanlığı’nda yapılması gerektiği belirtilen açıklamada, Cumhurbaşkanı’nın dilerse bu törene katılabileceği dile getirildi.  

Açıklamada, “Demokratik teamüllere göreyse durum daha da vahimdir. Çünkü Türkiye, iki yıldır demokratik teamülleri hiçe sayan, Anayasa’yı çiğneyen, tarafsızlık ilkesine uymayan, partisiyle bağını kopartmayan, hatta seçildiği günden beri iktidar partisinin genel başkanı gibi davranmaya devam eden bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyadır. Bu nedenlerle İstinaf Mahkemeleri’nin toplu açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılması da hakim ve savcıların bu tören için cübbeleriyle birlikte Saray’a davet edilmeleri de yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı açısından kaygı vericidir” denildi.

Açıklamada, “Kabul edilebilir hiçbir yanı bulunmayan bu davetten vazgeçilmesini talep ediyor; aksi takdirde hakim ve savcıları söz konusu davete katılmamaya davet ediyoruz” çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da metro inşaatında kaza

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen'in yürüyüşü MEB önünde sona erdi: Cadı avına son!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa