07 Mayıs 2012 08:31

Şimdi de müdahil oldular!

Deniz Feneri soruşturmasında dava açılan üç savcı hakkındaki iddianame tamamlandı.Deniz Feneri soruşturmasından alınan ve haklarında dava açılan üç savcı hakkındaki iddianamede ‘şikayetçi’ sıfatı ile yer alan, davaya katılma talebi ise ‘doğrudan zarar görmediği’ gerekçesiyle reddedilen Kanal

Şimdi de müdahil oldular!
Paylaş

Deniz Feneri soruşturmasında dava açılan üç savcı hakkındaki iddianame tamamlandı.

Deniz Feneri soruşturmasından alınan ve haklarında dava açılan üç savcı hakkındaki iddianamede ‘şikayetçi’ sıfatı ile yer alan, davaya katılma talebi ise ‘doğrudan zarar görmediği’ gerekçesiyle reddedilen Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın, Yargıtay’ın suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle ‘müdahil’ olarak kabul ettiği 6 şirkette de hakim ortak olduğu ortaya çıktı. Milliyet’in haberine göre süreç şöyle gelişti: 3. Sulh Ceza Mahkemesi, 2009’da, Karaman ve Zahit Akman’ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin ortağı oldukları şirketlerinin paylarına el koydu. Mahkeme, şirketlerin mal varlıklarına el konulması talebini ise reddetti. Savcı Nadi Türkaslan, bu kararın red kısmını kapatarak, Tapu’dan şirketlerin mallarına da tedbir uygulanmasını istedi. Karaman ve Akman ise karara itiraz etti. Soruşturmaya bu aşamada dahil olan savcılar Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz, Türkaslan’la birlikte itirazı reddetti. Bunun üzerine Karaman ve Akman, savcıları, HSYK’ya şikayet etti. Savcılar hazırlanan iddianamede ‘resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanmak’la suçlandı. İddianamede, Karaman ve Akman da, ‘şikayetçi’ olarak yer aldı.

YARGITAY’DA MÜDAHİL OLDULAR

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, üç savcının yargılandığı davada, 4 Mayıs tarihli ara kararında, 6 şirketin suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle müdahilliklerine karar verdi. 6 şirketin sermaye ve ortaklık yapıları, üç savcının görevden alınmasından sonra açılan Deniz Feneri davasının iddianamesinde ortaya çıktı. Savcıların uyguladığı tedbir işleminden dolayı zarar gördüklerini iddia ederek ‘şikayetçi’ olan Karaman ve Akman, Yargıtay’da görülen davada da aslında hakim ortağı oldukları şirketlerin zarara uğradığı iddiasıyla ‘müdahil’ haline geldi. Böylece skandallarla dolu Deniz Feneri davasında bir ‘gariplik’ daha yaşanmış oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye ezilenler ve ezenler olarak bölünmüştür

SONRAKİ HABER

Erdoğan, NATO'yu işgale çağırmaya hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...