15 Temmuz 2016 10:03

Petrol işçisinden grev uyarısı!

Özelleştirmeye tepki büyüyor. Zonguldak maden işçilerinin ardından Petrol-İş üyesi Türkiye Petrolleri (TP) işçileri de harekete geçti.

Paylaş

Özelleştirmeye tepki büyüyor. Zonguldak maden işçilerinin ardından Petrol-İş üyesi Türkiye Petrolleri (TP) işçileri de harekete geçti. Adıyaman, Ankara, Batman ve Trakya şubelerine bağlı işçiler Ankara’da kurumun genel müdürlüğü önünde yaptıkları eylemle özelleştirmeye, kiralık işçiliğin işyerlerinde uygulanmak istenmesine ve kıdem tazminatını fona devretme girişimlerine karşı grev uyarısında bulundu.

“İş, ekmek yoksa, barış da yok, “Özelleştirme genel grev sebebi”, “İşçiler burada, yönetim nerede”  sloganlarını atan işçiler, çalıştıkları kuruma sahip çıkarak, özelleştirilmesine engel olacaklarını dile getirdi. Özelleştirmelere karşı grev uyarısında bulunan işçilerin, kurumda artan taşeronlaştırmaya da tepki gösterdi. Burada işçilere seslenen Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, örgütlü oldukları işyerlerinde taşeron işçiliğe izin vermeyeceklerine belirterek, “Kiralık işçiliğe karşı topyekün mücadeleyi beceremedik ama buradan net bir şekilde söylüyorum. Genişletilmiş başkanlar kurulu kararımızdır. 30 bin üyemizle hiç bir işyerimize kiralık işçi sokmayacağız. Böyle bir şey olursa bu genel grev nedenidir” dedi.  

'KIDEM TAZMİNAT FONU DEĞİL KIDEM TAZMİNATI SONU'

Yaşar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şimşek'e “Soyadın Şimşek. Boyuna bize çakıyorsun, rahmeti başka yere yağdırıyorsun. Neymiş bireysel emeklilik, neymiş kıdem tazminat fonu, ne fonu ya, kıdem tazminat sonu bu sonu” diye konuştu. Kıdem tazminatı fonu Meclise gelirse genel grev yapacakları uyarısında bulunan Yaşar, özelleştirmeye karşı işçilerin artık son sözü söyleyeceğini ifade ederek, “Artık bıçak kemiğe dayandı arkadaşlarımızın işini kaybedeceğine yönelik endişeleri var” dedi.

‘ADI DÖNÜŞÜM PROGRAMI’

Petrol-İş Eğitim ve Genel Örgütlenme Sekreteri Mustafa Mesut Çelik de “Türkiye Petrolleri, kamu yararı doğrultusunda faaliyet gösteren kamu kuruluşu olmaktan çıkarılmakta, verimliliğe odaklı, istihdamı esnek güvencesizleştirilmiş bir şirket haline getirilmek istenmektedir” dedi. TP’nin ülkenin “göz bebeği kuruluşlarından biri” olduğunu belirten Çelik, bunda en büyük payın işçilere ait olduğunu söyledi. Çelik, “Son 5 yılda kuruluş özelleştirilmeye çalışılıyor. Taşeronlaşma yaygınlaştırılmaya çalışıyor. Son dönemde buna bütünsel dönüşüm programı deniyor. TP kamu yararı doğrultusunda bir kamu kuruluşu olmaktan çıkarılmak istemiyor. Petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle, güvencesizleştirme, taşeronlaştırma, işçi çıkarma uygulamaları kabul edilemez. Bu sorunlara karşı uyarılarımız kurum yönetimince dikkate alınmalıdır. Özel şirket gibi yönetilmeye çalışılan TP’deki sorunların çözümü için harekete geçilmelidir. Yoksa üretimden gelen gücümüzü kullanırız” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Memur maaşında Memur Sen'in yanlış hesabı!

SONRAKİ HABER

Dünyanın taraftarları İzmir’de buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...