15 Temmuz 2016 09:46

Memur maaşında Memur Sen'in yanlış hesabı!

Memur maaşları bugün itibariyle zamlı yattı tartışma başladı. Memur Sen basın açıklaması yaparak maaş zammının 6 aylık enflasyonu ezdiğini iddia etti.

Paylaş

Memur maaşları bugün itibariyle zamlı yattı, tartışma başladı. Hükümetle, kamu emekçileri adına toplu sözleşme imzalayan Memur-Sen basın açıklaması yaparak maaş zammının 6 aylık enflasyonu ezdiğini iddia etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hesaplara zamlı yatan maaşlar öncesi yaptığı açıklamada şu yorumu yaptı: “2016-2017 yıllarını kapsayan Toplu Sözleşmeleri tarihi bir başarı ve büyük bir zafer olduğunu söylemiştik. Ekonomik rakamlar ve istatistikler bizim bu tarihi başarımızı bir kez daha teyit etmiştir. İlk 6 aylık dönemde kamu görevlileri maaşlarında enflasyonun üzerinde 2,37 oranında artış sağlanmıştır. Bu başarı kamu görevlilerinin başarısıdır. Büyük Memur-Sen ailesinin başarısıdır. Takım çalışmasının ve ekip ruhunun sonucudur. Memurun maaş zammı enflasyonu ezdi”.  

GEÇMİŞ KAYIPLAR NE OLACAK?

Yalçın’ın hesabı şöyle: 2016 Ocak-Haziran döneminde memur maaşlarına yüzde 6 oranında zam yapıldı. Aynı dönemde enflasyon yüzde 3,63 olarak gerçekleşti. Böylece maaş enflasyonun 2,37 puan üzerinde artmış oldu.

Toplu sözleşme gereği zamsız geçen 2014 yılından gelen kayıpları göz ardı eden bu hesabın sahibi Yalçın, önümüzdeki döneme ilişkin de gerçeğin çok ötesinde iyimser bir tablo çizdi.

İkinci 6 ay için, yüzde 5’lik oran ile memurun son 10 yılın en yüksek ikinci 6 ay zammı alacağını iddia etti.

Yalçın bu iddiasıyla, memur maaşlarına Temmuz ayı itibarı ile yüzde 5 oranında zam yapılmasına rağmen kamu görevlilerinin büyük bölümünün daha önce yüzde 15’lik gelir vergisi diliminden yüzde 20’lik dilime geçmiş olmalarının sonuçlarını görmezden geldi. Oysa gelir vergisinin alt dilimi 2016 yılı için yalnızca 600 TL artırılınca, memurun sırtındaki vergi yükü de bir kat daha arttı. Memur maaşları Nisan ayından itibaren azalmaya başladığı için memurlar 15 Temmuz’da alacakları zamlı maaştaki artışı hissetmeyecekler bile. Buna göre yüzde 5 olarak açıklanan Temmuz zammının memurun cebine yansıması yüzde 1 ila yüzde 3 arasında değişecek.

Üstelik sözleşmeli personelin maaşları Ocak ayının gerisinde kalmaya devam edecek. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sibel Çapraz'ın doktorundan acil çağrı: Ameliyat edilmeli

SONRAKİ HABER

Petrol işçisinden grev uyarısı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...