14 Temmuz 2016 17:23

Esad: Savaşın bitmesi teröristlere destek verenlere bağlı

Beşar Esad, Suriye'deki savaşın bitmesinin Türkiye dahil belli başlı ülkelerin cihatçı gruplara verdiği desteği kesmesine bağlı olduğunu söyledi.

Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD merkezli NBC televizyonuna röportaj verdi. Esad, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ın başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin onayıyla cihatçı gruplara verdikleri desteği kesmeleri halinde savaşın birkaç ay içinde sona ereceğini söyledi.

Al Masdar'ın yansıttığı habere göre, Esad, röportajda Suriye ordusunun son dönemde cihatçılara karşı büyük bir ilerleme kaydettiğini belirterek ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye’ye ilişkin bildirisinin uluslararası kanunlar ve BM anlaşmasına saygı göstermediğini ifade etti.

Esad, bildirinin aynı zamanda bir ülkenin egemenlik haklarına saygı göstermediğine değinerek savaşın kazanılması ve sona ermesinin birçok faktöre ve özellikle "teröre destek veren bazı ülkelerin bu desteği ne zamana kadar sürdüreceklerine bağlı olduğunu" söyledi.

Esad, "Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’ın başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin onayıyla teröristlere verdikleri desteği kesmeleri halinde savaşın birkaç ay içinde sona ereceğini" sözlerine ekledi.

“Savaşın sona ermesi teröristlerin alacağı destek ve Türkiye’nin Suriye’ye daha çok terörist göndermek için Suudi Arabistan’ın finansmanıyla terör örgütlerine eleman kazandırma çabasının boyutuna bağlı” diyen Esad, bu ülkelerin amaçlarının savaşı uzatmak olduğunu dile getirdi.

Esad, uluslararası ve bölgesel güçlerin Suriye’deki savaşa müdahalesinin savaşı uzatacağını, bu nedenle savaşın nasıl gelişeceği ve ne zaman sona ereceğini tahmin etmenin güç olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Batman'da 90 köy muhtarından elektrik kesintilerine tepki

SONRAKİ HABER

Konya'da kamyonun ezdiği bisikletli hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa