14 Temmuz 2016 16:57

Batman'da 90 köy muhtarından elektrik kesintilerine tepki

3 bin nüfuslu Bekirhan Beldesi'ndeki 700 abonenin elektriğinin kesilmesi üzerine bölgedeki 90 köyün muhtarı DEDAŞ'a tepki gösterdi.

Paylaş

Batman'ın Kozluk ilçesinde sayaçların ev dışına alınmasına karşı çıkan 3 bin nüfuslu Bekirhan Beldesi'ndeki 700 abonenin elektriğinin kesilmesi üzerine bölgedeki 90 köyün muhtarı, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ)'ne tepki gösterdi.

Bekirhan Beldesi'nde halkın tepkisiyle sayaçlar dışarıya alınmayınca, 10 Temmuz Pazar günü, beldedeki 700 abonenin elektriği kesildi. Bunun üzerine Kozluk'a bağlı 90 köyün muhtarı ile Belde Belediye Başkanı Zeki Demir ve Ziraat Odası Başkanı Barış Bozkurt, ortak bir basın açıklamasıyla bu duruma tepki gösterdi.

Kozluk Muhtarlar Derneği Başkanı Raşit Arslan, DEDAŞ'ın haksız bir uygulama yaptığını söyleyerek, "DEDAŞ'ın haksız uygulaması ortada. Neredeyse bir haftadır 3 bin nüfuslu bir belde karanlıkta. Böyle giderse diğer köylerin enerjileri de kesilsin, yeter artık. DEDAŞ'ın halka yaptığı zulüm her geçen gün artıyor. Dün normal sayaçların, dijital sayaçlarla değiştirilmesi, ardından değiştirilen dijital sayaçların evlerin dışına alınması gibi her seferinde masrafı halkın cebinden çıkması ile başlayan zulüm devam ediyor. Şimdi saatlerin uzaktan okunabilmesi için direğin üzerine çıkarılması için çalışma başlatılmış" dedi.

Bekirhan'da hayatın durma noktasına geldiğini belirten Belde Belediye Başkanı Zeki Demir ise, beldenin suyunun da kesildiğini ifade etti.

Enerji kesintisiyle birlikte mısır ve tütün ekili tarlalara su verilemediğini belirten Kozluk Ziraat Odası Başkanı Barış Bozkurt ise, "Kesinti nedeniyle sadece belde ve esnaf değil, çiftçiler de mağdur durumda. Elektrik kesintinden dolayı mısır ve tütün tarlaları sulanamıyor. Üreticinin emeği boşa gitti" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar Belediyesi işçilerinin yürüyüşüne çağrı

SONRAKİ HABER

Esad: Savaşın bitmesi teröristlere destek verenlere bağlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...