14 Temmuz 2016 15:37

Hurşit Külter eyleminde provokasyon girişimi

Adana’da 'Hurşit Külter nerede?' diye soran kitleye yönelik provokasyon girişimi meydana geldi.

Paylaş

Kurdi-Der’in, gözaltına alındığı iddia edilen ve 27 Mayıs'tan bu yana akıbeti belirsiz olan Hurşit Külter için yaptığı eyleme provokasyon girişiminde bulunuldu.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın konuşma yaptığı sırada bir grup Türk bayrağı sallayarak kitleye ırkçı ve nefret söylemleri içeren sözler sarf etmeye başladı.

Polisin gruba müdahale etmemesi tepkiyle karşılandı. Polis yetkilileri saldırganlara yalnızca “Tepki gösterin ama fiziki müdahalede bulunmayın” dedi. 

49 gündür kayıp olan Külter’in akıbetini sormak için geldiklerini ifade eden Beştaş, polisin tutumuna tepki göstererek “Emniyet orada ne iş yapıyor. Sizden cesaret alıyorlar. Bunun sorumlusu sizsiniz. Biz onlara karşı bir açıklama yapmıyoruz. Bizim halkla bir sorunumuz yok. Biz AKP’ye karşı, Saray’a karşı açıklama yapıyoruz. Biz 49 gündür kayıp olan yöneticimizin akıbetini soruyoruz’” dedi.

HÜKÜMET SADAT KONUSUNDA NEDEN SUSKUN?

Beştaş, yaptığı açıklamada Şırnak’ta 7 bin 500 emniyet personelinin neden bulunduğunu sorarak “7500 emniyet personelinin olduğu bir ilde bir partinin il yöneticisi nasıl kaybolur? Kim kaybettirir onu?” diye konuştu. Beştaş, SADAT isimli örgütün kuruluş metninde yer alan  “Gayrı nizami harp teşkilatlanmasının unsurları olan pusu, baskın, tahrip, sabotaj, kurtarma, kaçırma harekatlarının eğitimini veren kurum” ifadelerine değinerek “Hükümet’in Külter hakkındaki suskunluğu ile SADAT örgütü konusundaki suskunluğu ile arasında bir bağ var mıdır acaba?” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Geleneksel' yıllık kıyımda Tül Akbal’in işine son verildi

SONRAKİ HABER

Tramvay durağındaki sahipsiz poşet seferleri durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...