14 Temmuz 2016 13:37

ÇAYKUR'da kadın işçi kolunu makineye kaptırdı

Rize'de ÇAYKUR'a bağlı Cumhuriyet çay fabrikasında eğitimini almadığı makinede çalıştırılan Arzu Maraş kolunu makineye kaptırdı.

Paylaş

Rize'de ÇAYKUR'a bağlı Cumhuriyet çay fabrikasında eksper olarak çalışan Arzu Maraş kolunu makineye kaptırdı.

Asıl işi çay alım yerlerinde eksperlik yapmak olan 38 yaşındaki Maraş, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ve fabrika yönetimi tarafından üretimde görevlendirildi.

EĞİTİMİNİ ALMADIĞI MAKİNEDE ÇALIŞTIRILDI

Eğitimini almadığı makinede çalışırken kolunu makineye kaptıran Maraş'ın tedavisi Rize Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor.

DİSK/GIDA-İŞ ZİYARET ETTİ

Arzu Maraş'ı DİSK'e bağlı Gıda-İş Sendikasının Genel Sekreteri Levent Gökçek, Genel Yönetim Kurulu Üyesi Recep Onur Uygur ve çalıştığı fabrikadaki Gıda-İş üyeleri ziyaret etti.

Gıda-İş Genel Sekreteri Levent Gökçek, eksperlerin görevleri dışında ağır koşullar altında çalıştırıldığını ve iş kazaları başta olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Yaşananın bir kaza olmadığını vurgulayan Gökçek, alınmayan iş güvenliği önlemlerine dikkat çekti.

SORUMLU ÇAYKUR VE ÖZ GIDA-İŞ

"Bu kazaların sorumlusu ÇAYKUR genel müdürlüğünün uyguladığı yanlış politikalar ve yetkili sendika olan Hak-İşe bağlı Öz Gıda İş sendikasının vurdumduymazlığıdır" diyen Gökçek konunun takipçisi olacaklarını belirtti. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gürmen Giyim işçisine sesini duyurmak yasak!

SONRAKİ HABER

ABD, rotayı Çin Denizi’ne kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa