14 Temmuz 2016 13:10

Gürmen Giyim işçisine sesini duyurmak yasak!

Kastamonu’da Ramsey’e üretim yapan Gürmen Giyim’de çoğu kadın 60’a yakın işçinin, ücretsiz izne çıkarılmalarının ardından başlattığı eylem 4. gününde.

Paylaş

Kastamonu’nun Araç ilçesinde Ramsey’e üretim yapan Gürmen Giyim’de Öz İplik-İş Sendikası’na üye oldukları için çoğu kadın 60’a yakın işçinin, ücretsiz izne çıkarılmalarının ardından başlattığı eylem 4. gününde.

Sendikaya üye olduktan sonra, ‘kriz var’ bahanesiyle, rızaları olmaksızın ücretsiz izne çıkarılmayı kabul etmeyen işçilerin fabrika önündeki bekleyişi pazartesiden bu yana devam ediyor. Baskılara son verilmesini, sendikalı olarak işe başlamayı ve insanca muamele görmek isteyen işçiler bugün de Araç’taki fabrikanın önünde toplandı. İşçiler, öğleden sonra aynı firmanın Karabük’teki fabrikasının önüne gelerek buradaki işçilerle buluşmak istedi. Gazetemize bilgi veren Öz İplik İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Sedat Çetin, “Karabük’teki Gürmen Giyim fabrikasına geldik. Burada bir eylemimiz olacak. İşçilerin çıkmasını bekliyoruz. Ancak polis önümüzü kesti. Tartışma oldu biraz. ‘Karayolunda yürüyüş yasak, slogan yasak’ dediler. Biz şimdi fabrikanın karşısındaki tali yola geçtik.” dedi.

Polis bir süre sonra fabrikanın karşısında bekleyen işçilere izin vermeyeceğini açıkladı. Bunun üzerine  Öz İplik-İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri Kemal Sönmez  fabrika önünde bir açıklama yaparak yaşanan süreci anlattı. İşçiler,  mesaiden çıkan işçileri selamladıktan sonra araçlarına binerek geri döndü. (Kastamonu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnsan Hakları Komisyonuna Lice daveti

SONRAKİ HABER

ÇAYKUR'da kadın işçi kolunu makineye kaptırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...