14 Temmuz 2016 12:31

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci: Özelleştirme durana kadar

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, eylemlerinin özelleştirme durana kadar katlanarak devam edeceği uyarısında bulundu. 

Paylaş

Özelleştirme idaresinin Türkiye Taş Kömürü (TTK) Karadon Müessesinden envanter bilgisi istemesi üzerine ortaya çıkan özelleştirme girişimlerine tepkiler büyüyerek devam ediyor. TTK’ye bağlı en büyük müessesenin özelleştirilmesinin diğer müesseselerin özelleştirilmesinin yolunu açacağını düşünen işçiler, mücadelede kararlı. Madencilerin üyesi olduğu Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, eylemlerinin özelleştirme durana kadar katlanarak devam edeceği uyarısında bulundu. 

Ankara’da Çalışma Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmeyi aktaran GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Ankara’daki görüşmelere gittik, Türk-İş Başkanımız, Çalışma Bakanımız ile görüştük. Çalışma Bakanımız böyle bir şeyin olmayacağını söyledi. Ancak biz Enerji Bakanının açıklamasını istiyoruz. Bunu da sözlü olarak değil, basın üzerinden bire bir söyleyecek. Biz işçiler ve Zonguldak halkı olarak özelleştirme olmayacağına veya özelleştirmeyeceğine o zaman inanırız” diye konuştu. 

ÖZELLEŞTİRMEYİ 10 YIL İÇİNDE GÖRDÜK

“Özelleştirmenin ne demek olduğunu 10 yılda yaşanan iş cinayetleri ile gördük” diyen Demirci, özelleştirmenin sonuçlarını şu sözlerle anlattı: “Ermenek’te, Soma’da, Zonguldak Kozlu da, Karadon’da iş cinayetleri yaşandı. Bundan ziyade iş arkadaşlarımızın verilmeyen paraları işçi sağlığı, işçi güvenliği açısından yapılmış olan aksaklıklar... Şimdi biz bunları yaşadığımız için biliyoruz. Bundan dolayı biz kesinlikle özelleştirmenin yapılmasını istemiyoruz.”

SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ

Özelleştirme konusunda geri adım atılmaması durumunda eylemlerin katlanarak büyüyeceğini ifade eden Demirci, hükümeti uyardı: “Bakanlarımızda bu konuyla ilgili olumlu yaklaşım görmezsek Türkiye genelinde sendikalarımızla birlikte eylemlerimizi genişleterek devam edeceğiz. Gerekirse 10 bine yakın işçimizle ve tüm Zonguldak halkı ile birlikte sonuna kadar direneceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

UNESCO Sur için sadece tavsiyede bulundu!

SONRAKİ HABER

IŞİD ve Nusra’ya karşı ortak komuta merkezi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...