14 Temmuz 2016 12:13

İstanbul’da polis işkencesi iddiası

Afyon Üniversitesi Öğrencisi Servan Kaya’nın, Gazi Mahallesi’nde gözaltına alındığı ve  polislerin bir ormanda Kaya’ya işkence yaptığı iddia edildi.

Paylaş

Afyon Üniversitesi Öğrencisi Servan Kaya’nın, İstanbul Gazi Mahallesi’nde gözaltına alındığı ve  polislerin bir ormanlık alanda Kaya’ya işkence yaptığı iddia edildi. Polislerin, Kaya’nın çıplak fotoğraflarını çekerek tehdit ettiği de öne sürülüyor. 

İddiaya göre 1 Haziran Çarşamba günü,  TEM Şube polisleri tarafından yolda yürüdüğü esnada darbedilerek gözaltına alınan Kaya ormanlık bir alana götürüldü. Polisler burada Kaya’ya işkence yaptı ve zorla çıplak fotoğraflarını çekti. 3 Haziran tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından YDG-H üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanarak İstanbul Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevinde konulan Kaya, yaşadıklarını görüşçüsü Erdal Çağlar ve Avukatı Hüseyin Boğatekin’e anlattı. 

‘SİLAH YOLU İLE İFADE İMZALATMAK İSTEDİ’

Erdal Çağlar geçtiğimiz hafta cezaevine gittiğinde, Kaya’nın ormanlık alanda işkenceye uğradığını, polislerin kafasına silah dayayarak, “Seni öldüreceğiz, seni burada yaşatmayacağız, seni buradan sağ çıkartmayacağız” tehditlerinde bulunduğunu söylediğini aktardı. Çağlar’ın aktarımına göre, polis hazırladığı ifade tutanağını Kaya’ya silah zoruyla imzalatmaya çalıştı. Ancak Kaya imzalamayınca kimi medya organlarına “PKK’nin Neron’u”, “YDGH sorumlusu” şeklinde haberler servis edildi. Kaya’nın ilk olarak Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevine götürüldüğü bilgisini veren Çağlar, Kaya’nın cezaevi girişinde de darbedildiğini ve hücrede tutulduğunu belirtti.  

‘VÜCUDUNDA İZLER VARDI’

Kaya’nın vücudunda hâlâ işkence izlerinin olduğu bilgisini veren avukatı Hüseyin Boğatekin de, gözaltına alınmasından 2 gün sonra müvekkiliyle görüşebildiğini ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tutulan Kaya’nın vücudunda morluklar, şişmeler ve sıyrıklar gördüğünü kaydetti. 

Kaya’nın fiziki şiddetin yanı sıra onur kırıcı uygulamalar ile karşılaştığına dikkat çeken Boğatekin, “Polis zorla müvekkillimin çıplak fotoğraflarını çekmiş. Çekilen fotoğraflar üzerinden tehdit ederek bu fotoğrafları her yere dağıtacaklarını söylemişler” dedi. Polislerin gayrihukuki uygulamalar yaptığını ifade eden Boğatekin, “Savcı ile görüşüp müvekkilimin işkence gördüğünü ancak doktorun sağlık raporu vermediğini belirttim. Ancak savcılık konu hakkında herhangi bir şey yapmadı” diye ekledi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Suruç Emniyet Müdürü Yapalıal’ın ifadesini gizlice almışlar

SONRAKİ HABER

İşgücü Kanunu Tasarısı Samsun'da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...