14 Temmuz 2016 12:00

İlk ameliyatı için borç aldı bir ameliyat daha gerekiyor

Kanser hastası olan ve BAĞ-KUR karşılamadığı için 10 bin 500 lira ödeyerek ameliyat olan Gülsüm Yetgin, yeniden ameliyat olması gerektiğini öğrendi.

Paylaş

Kanser hastası olan ve 2 hafta önce BAĞ-KUR karşılamadığı için 10 bin 500 lira ödeyerek ameliyat olan Gülsüm Yetgin, yeniden ameliyat olması gerektiğini öğrendi. Bu ücreti dahi komşularından borç alıp senet imzalayarak karşılayan Yetgin ailesi, “Borcu nasıl ödeyeceğiz diye düşünürken şimdi de kanser hücreleri yemek borusuna da yayıldığı için ikinci kez ameliyat olması gerektiğini öğrendik. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” diye konuştu. 

Kastamonu’da yaşayan 33 yaşında 3 çocuk annesi Gülsüm Yetgin, bundan 5 yıl önce reflü şikayetiyle gittiği Karabük Devlet Hastanesinde safra kesesinden ameliyat oldu. Ameliyatın özensiz yapıldığını iddia eden Yetgin, tekrar rahatsızlanınca Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Burada da Yetgin’in midesi komple alınarak kalın bağırsaklardan tekrar mide yapıldı. 3 yıl bu şekilde hayatına devam eden Yetgin’in midesinde tekrar sorun oluşmaya başladı. 

KOMŞULARINDAN BORÇ ALIP MASRAFINI KARŞILADILAR

Yetgin bunun üzerine 9 ay önce tekrar Hacettepe Üniversitesi Hastanesine gitti, reflünün kansere dönüştüğünü ve yeniden ameliyat olması gerektiğini öğrendi. Ancak ameliyat için o dönem kendisine çıkarılan 16 bin lira masrafı karşılayamayan Yetgin, ağrılarına rağmen ameliyat olamadı. Son olarak eşinin ameliyat olmazsa hayatını kaybedeceğini öğrenen Yılmaz Yetgin komşularından senet karşılığı borç alarak eşini hastaneye götürdü. 10 bin 500 lira masraf karşılığında 2 hafta önce Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde ameliyat olan Yetgin’in ameliyat sonrası ağrıları devam ederken, aile geçtiğimiz cuma günü Yetgin’in ikinci kez ameliyat olması gerektiğini öğrendi.

NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM

Kendisi de epilepsi hastası olan ve ayakkabı boyacılığı yapan Yılmaz Yetgin, “Düzenli bir gelirimiz yok, ayakkabı boyacılığı yapıp evin geçimini sağlamaya çalışıyorum. Komşularımdan borç para aldım, 1 ay içerisinde ödemem gerekiyor, daha ödemeden şimdi ikinci ameliyat için de masraf çıkacak. BAĞ-KUR bu ameliyatın masraflarını karşılamıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum”dedi.

Yılmaz Yetgin son çare olarak babasından kalma evini satmayı düşünüyor. 
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Otobüste mastürbasyon yapan muavine 6 yıl 3 ay hapis verildi

SONRAKİ HABER

Suruç Emniyet Müdürü Yapalıal’ın ifadesini gizlice almışlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...