14 Temmuz 2016 11:13

RTÜK’ün AKP'li üyeleri canlı bombaya anlayış istedi

Suriyeli bir çocuğun “kontrol noktasında kendimi patlatırdım” sözüne RTÜK ceza verdi. RTÜK'ün bazı üyeleri savundu.

Paylaş

TRT’nin belgesel kanalında yayımlanan ve büyük tepki çeken Suriyeli bir çocuğun “kontrol noktasında kendimi patlatırdım” sözüne RTÜK ceza verdi. Ancak asıl tartışma konusu programa ceza istemeyen RTÜK üyelerinin savunmasıydı. Üyeler “Travmatik sayılabilecek olan bu durumun, içinde bulunulan savaşın oluşturmuş olduğu şartlar ve yaşanmışlıklar göz önüne alındığında, pek çok insanda ortaya çıkacak bir ruh hali olarak da kabul edilmesinin uygun olabileceği düşünülmektedir” şeklinde savunma yaptı. 

TRT’de yayımlanan Pusula Doğu belgeselindeki küçük bir kız çocuğunun “Kontrol noktasında kendimi patlatırdım” sözlerine ceza verildi. Ancak AKP’li üyelerin ceza istemediği programla ilgili skandal bir değerlendirme yapılan RTÜK raporunda, “Savaş koşullarında bu tür ruh hallerini anlayışla karşılamak lazım” dedi. 

TRT Belgesel kanalı, geçtiğimiz mart ayında skandal görüntülere yer verdi. “Pusula Doğu” adlı belgeselde, Suriye’deki iç savaştan kaçan bir kıza, “Savaşmak zorunda kalsan ne yaparsın?” sorusu yöneltildi. Kız da, “Kontrol noktasında kendimi patlatırdım” cevabını verdi. Bu sözler, “İntihar bombacılarını teşvik ediyor” gerekçesiyle büyük tepki çekti.

‘RUH HALİNİ ANLAYIN’ DEDİ

CHP Milletvekili Zeynep Altıok ile Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka programı RTÜK’e şikayet etti. RTÜK de son toplantısında şikayeti masaya yatırdı ve programa oy çokluğuyla “Şiddeti özendirme cezası” verdi. Programa ceza istemeyen RTÜK uzmanları ise skandal gerekçelerini şöyle yazdı: “Travmatik sayılabilecek olan bu durumun, içinde bulunulan savaşın oluşturmuş olduğu şartlar ve yaşanmışlıklar göz önüne alındığında, pek çok insanda ortaya çıkacak bir ruh hali olarak da kabul edilmesinin uygun olabileceği düşünülmektedir.” (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Ortak imdat çağrısı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen; baskı ve soruşturmalara karşı mücadele edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...