14 Temmuz 2016 10:58

Haziran'da 22, yılın ilk 6 ayında ise 135 kadın öldürüldü

Haziran ayında 22 kadın öldürülürken, 32 kadın ise şiddete maruz kaldı. Yılın ilk 6 ayında öldürülen kadın sayısı da 135'e ulaştı.

Paylaş

Kadınlara yönelik erkek şiddeti Haziran ayında da durmadı. Ay boyunca 22 kadın öldürülürken, 32 kadın ise şiddete maruz kaldı.Yılın ilk 6 ayında katledilen kadın sayısı da 135'e ulaştı.

Bianet'in cinayet, tecavüz, çocuk istismarı, taciz ve şiddet-yaralama başlıkları altında derlediği erkek şiddeti çetelesine göre; Haziran ayında erkekler 22 kadını öldürdü, 32 kadın ise şiddete maruz kaldı.

Kadınların yüzde 23'ü ayrılmak/boşanmak istedikleri için katledildiğinin belirtildiği çetelede, boşanma davası süren bir kadının, eşi hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra öldürüldüıü kaydedildi. Kadınların yüzde 82'sini eski veya mevcut partnerleri tarafından öldürülürken, 13'ünü ise eşleri öldürdü.

ERKEK ŞİDDETİNİN YÜZDE 12,5'İ KADIN 'HAYIR' DEDİĞİ İÇİN

Çetelede, ay boyunca erkeklerin şiddet uyguladığı 32 kadının yüzde 2,5'inin boşanmak/ayrılmak istediği ya da erkeklere 'hayır' dediği için şiddete maruz kaldığı belirtildi. 

Hakkında 27 kez uzaklaştırma kararı çıkartılan bir erkeğin, eşini üzerine kaynar çay dökerek yaraladığı ve ardından serbest bırakıldığına yer verilen çetelede, bir erkeğin ise hakkındaki uzaklaştırma kararına rağmen eşine işkence yaptığını, iki kadının ise sistematik şiddet gördükleri erkekleri öldürdüğü ifade edildi.

Haziran ayı ile birlikte 2016 yılının ilk 6 ayında ise erkekler tarafından 135 kadının öldürüldüğü, 112 kadına cinsel saldırıda bulunulduğu, 290 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu ve 183 kadına ise şiddet uygulandığı belirtildi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Devlet temmuz zammına el koydu 

SONRAKİ HABER

Chomsky’den #HayatınSesiKararmasın mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...