14 Temmuz 2016 10:16

Tepecik'te de Başbakana tepki vardı

Başbakan Binali Yıldırım'ın acillerle ilgili sözlerine bir tepki de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden geldi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım'ın acillerle ilgili sözlerine bir tepki de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden geldi. Acil girişinde bir araya gelen SES üyesi sağlık emekçileri, acillerin sorunlarını dile getirerek Başbakan Yıldırım'ı acilleri bir araya gezmeye davet etti. Açıklamaya acil girişindeki hasta ve hasta yakınları da alkışlarla destek verdi. 

Basın açıklamasını okuyan Şube Eş Başkanı Rukiye Çakır, AKP Hükümeti’nin neoliberal sağlık politikaları nedeniyle can pazarına dönüşen sağlık ortamının hem hastalar hem de emekçiler açısından oldukça olumsuz olduğunu ifade ederek "Artan cepten ödemeler nedeniyle yoksul vatandaşlar, poliklinikler yerine katkı payı alınmadığı için acil servislere başvurmaktadır. AKP eliyle bir dışlama mekanına dönüştürülen sağlık kurumlarının derhal herkes için erişilebilir, ücretsiz ve nitelikli hizmet üretimine uygun hale getirilmesi gerekmektedir" dedi. 

Yıllardır sorunlarını duymayan hükümete taleplerini bir kez daha anlatan Çakır şunları söyledi "Torba yasalarla iş güvencemize ipotek koyuyor, emekçileri güvencesiz işlere mecbur bırakıyorsunuz.  Sağlık, sosyal hizmet ve sosyal güvenlik bütçeleri hazırlanırken kadınları yok sayıyor, Toplu İş Sözleşmesi masasında konuşmamıza dahi katlanamıyorsunuz. Hastanelerde mobbinge ve sağlık emekçilerine yönelik şiddete karşı önlem almıyor, çalışanları korumak için kılınızı kıpırdatmıyorsunuz". (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Acil çalışanları:Acil servisleri Başbakanla birlikte gezelim

SONRAKİ HABER

Menbic'te 2 muhabir mayın patlamasından yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...