14 Temmuz 2016 10:03

Acil çalışanları:Acil servisleri Başbakanla birlikte gezelim

SES, TTB ve Türk Sağlık Sen üyeleri Ege Üniversitesi Hastanesi'nde Başbakan Binali yıldırım’ın acil servislerle ilgi sözlerini protesto etti.

Paylaş

AKP grup toplantısında vatandaşların artık acil servislere sadece tedavi için değil, çocuklarını evlendirmek için gittiğini iddia eden ve hastanelerin oldukça şirin yerlere dönüştüğünü söyleyen Başbakan Binali Yıldırım’ı protesto eden sağlıkçılar acil servis girişinde basın açıklaması yaptı. 

SES İşyeri Temsilcisi Erkan Batmaz, Başbakan Yıldırım’ı, sağlık alanındaki sorunları magazinselleştirmeyi bırakıp çözüm için adım atmaya davet etiklerini söyleyerek, “Vatandaş ile sağlık emekçisini karşı karşıya getiren, sağlık emekçilerini özellikle de kadın sağlık emekçilerini itibarsızlaştıran bu magazinsel üslup nedeniyle Başbakan Yıldırım hem bu servisleri kullanan vatandaşlardan hem de sağlık emekçilerinden derhal özür dilenmelidir” dedi. Başbakan’ın ‘kız bakma yeri’ olarak tarif ettiği acil servislerin özellikle kadın sağlık emekçilerine yönelik şiddetin ve tacizin en yoğun yaşandığı birimler olduğunu ifade eden Batmaz, “Böylesi açıklamalar mevcut sorunların üzerini örtme gayretiyle yapılmaktadır. Acil servisler ve hastaneler başbakanın bahsettiği gibi ‘şirin’ yerler değil, yıllardır çözüm üretilmeyen ve AKP’nin politikaları nedeniyle de sorunların patlama noktasına geldiği yerlerdir” diye konuştu.

'BAŞBAKAN SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN ÖZGÜR DİLESİN'

TTB adına konuşan Ege Acil Servis Öğretim Üyesi Uzm. Dr. Funda Karbek Akarca, acil servislere acil olamayan nedenlerle yığılmaların AKP’nin sağlıkta dönüşüm programı ile tavan yaptığını söyleyerek, “Acil servislerdeki sorunları, şiddet olaylarını ve hak kayıplarını defalarca dile getirdik. Artık yeter ülkemizin sağlık ortamı ile ilgili gayrı ciddi hiçbir yoruma ve uygulamaya sessiz kalmayacağımızı tekrar hatırlatıyor, Başbakan’ı acil servislerde görevli sağlık emekçilerinden özgür dilemeye ve ciddiyete davet ediyoruz” dedi. 

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Başkanı Yasemin Zengin ise, acil servislerde iş yükünün katlanılmaz bir hale geldiğini ve bir yılda 100 milyonun üzerinde vatandaşın muayenesinin acillerde yapıldığını hatırlatarak, “Acil servisler şiddetin en çok yaşandığı birimlerden biridir. Acil servislerdeki bir başka önemli sorun ise acil olmayan hastaların acilde muayene olmak istemesinden dolayı yaşanan yoğunluk ve sıkıntıdır. Bu nedenle Başbakanımızdan talebimiz acilleri ziyaret ederek yaşananları bizzat yerinde görmesidir” dedi.  (İzmir/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

İhsan Çaralan’a ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması

SONRAKİ HABER

Tepecik'te de Başbakana tepki vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...