14 Temmuz 2016 07:59

Hayatı 125 bin liraya bağlı

 ‘Sağlıkta dönüşüm’ adı altında sağlığın adım adım paralı hale getirilmesi küçük Sedat’ın hayatını 125 bin TL’ye bağlı hale getirdi. 

Paylaş

CİHAN’ın haberine göre Batman’da yaşayan 14 yaşındaki Sedat Bitmiş'in kamu hastanelerinde tedavisi yapılmayan damar tümörü hastalığının özel hastanede tedavisi için 125 bin TL gerekiyor.

Batman Aydınkоnak Mahallesi’nde ikamet eden 14 çocuk babası Ahmet Bitmiş, 14 yaşındaki oğlu Sedat’ın tıp dilinde ‘Sturge Weber Sendromu’ yani damar tümörü hastalığına yakalandığını söyledi.

ENGELLİ MAAŞI DIŞINDA BAŞKA GELİR YOK

Hasta çocuğunu 8 yıldır kendi imkanlarıyla tedavi ettirdiğini belirten baba Ahmet Bitmiş, “Allah kimseye dert verip de derman aratmasın. Çocuğumu 8 senedir kendi imkanlarımızla tedavi ettiriyoruz. Ben 3 ayda bir bin TL engelli maaşı alıyorum. 15 nüfusum var. Zor geçimimi sağlıyorum. Bu teşhis edilen hastalık, kamu hastanelerinde tedavi olmadığı için özel bir hastanede olması gerekiyor. Tedavi için bizden 125 bin TL istiyorlar. Bu bizi aşıyor. Engelli maaşımız dışında başka bir gelirim yok. Malım mülküm, satacak bir şeyim yok. Yoksa ne devlete ne millete yük olmazdım. Devlet mecralarına başvuru yaptık. Şimdiye kadar bir netice alamadık. Allah rızası için birileri çocuğumun tedavisini üstlensinler.” dedi.

2 YILLIK TEDAVİ 125 BİN TL

Kardeşinin 9 yaşından beri hasta olduğunu kaydeden ağabey Diyadin Bitiş ise “14 yaşında olan kardeşim 9 yaşından beri hastadır. 7 yıl boyunca Diyarbakır Tıp Fakültesi’nde tedavi ettirdik. Birçok ameliyat geçirdi. Netice alamayınca İstanbul’a götürüp birçok hastanede tedavisini yaptık. ‘Sturge Weber Sendromu Tıp-2’ diye bir hastalık, Türkçesiyle damar tümörü diyebileceğimiz bir hastalık teşhisi konuldu. Kamu hastanelerinde yaptığımız araştırmalarda, tedavi edilebilecek bir yer bulamadık. İstanbul’da özel bir hastanede tedavisini yapabilecek bir yer bulduk. Tedavinin 2 yıl süreceğini, bu süre zarfında maliyetinin 125 bin TL olacağını söylediler. Maddi imkanlarımız bu rakama yetmiyor. 8 yıldır kendi imkanlarımızla tedavi ettiriyorduk. Bu artık bizi aşan bir durumdur. Bu nedenle bize yardımcı olabilecek şahıslardan yardım talep ediyoruz. Kendimiz için değil, maddiyat istemiyoruz. Sadece kardeşimiz tedavi masraflarını üstlenmesini istiyoruz. Kendileri gelip ödemeyi yapsın veya bize yardımcı olsunlar. Derdimiz kardeşimizin tedavi olmasıdır.” ifadesini kullandı.

‘İYİLEŞMEK İSTİYORUM’

Hastalığı nedeniyle okulu bıraktığını ifade eden Sedat Bitmiş ise “Ben tedavi olup iyileşmek istiyorum. Yarım bıraktığım okuluma devam etmek istiyorum. İyileşmem için birileri bana yardımcı olsun.” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Türk Metal, direnişi bitirmesi için patrona dilekçe yazmış

SONRAKİ HABER

İngiltere'de Brexit’çi Boris Johnson dışişleri bakanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...