14 Temmuz 2016 04:56

Uludağ eteklerinde mahsur kalan 4 çocuk, 5 saatte kurtarıldı

Bursa’da dün Uludağ’ın eteklerine çıkan 4 çocuk ormanlık alanda kayboldu. Çocuklar 5 saat süren çalışmaları sonucunda hafif yaralı kurtarıldı.  

Paylaş

Bursa’da gölete girip serinlemek için dün Uludağ’ın eteklerine çıkan 4 çocuk, havanın kararmasıyla ormanlık alanda kayboldu. Bulundukları bölgede mahsur kalan çocuklar, arama kurtarma ekiplerinin 5 saat süren çalışmaları sonucunda hafif yaralı kurtarıldı.  

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde oturan 14 yaşındaki Oktay Bulut ve Ali Korkuş ile 13 yaşındaki Atilla Keskin ve 15 yaşındaki Berkant Çetin, Uludağ’ın eteklerinde bulunan Balaban Mahallesi’nin yakınlarındaki gölete gitti. Burada bir süre yüzdükten sonra dönüşe geçen çocuklar, havanın kararmasıyla yollarını kaybetti. Yerleşim alanından yaklaşık 8 kilometre ormanlık alanda mahsur kalan çocuklar, yanlarında bulunan cep telefonuyla polisi aradı.  

5 SAATTE BULUNDULAR 

Çocukların kaybolduklarını bildirdikleri bölgeye Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), AFAD ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Mahsur kalan çocuklarla iletişime geçen kurtarma ekipleri, sarp ve engebeli arazide 5 saat arama yaptı. 

Gece çocukların yardım çığlıklarını duyan ekipler, halat yardımıyla mahsur kaldıkları yere ulaştı. Çocuklardan hafif yaralı olan Oktay Bulut’un ve Berkant Çetin’e sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra Balaban Mahallesi’ne indirilen gençler ambulansa alınarak Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Çocuklar tedavilerinin ardından ailelerine teslim edildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sicilya mafyası Cosa Nostra lideri 'traktör' Provenzano öldü

SONRAKİ HABER

Roboski’de yasak kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa