13 Temmuz 2016 18:18

İngiltere'de yeni başbakan May, göreve başladı

İngiltere'de Theresa May, David Cameron'ın istifasının ardından başbakan olarak görevine başladı.

Paylaş

İngiltere'de Theresa May, David Cameron'ın istifasının ardından başbakan olarak görevine başladı.

BBC'nin haberine göre David Cameron gün içinde parlamentoda, Başbakan'a ana muhalefet lideri ve milletvekillerinin sorular yönelttikleri haftalık oturumda son olarak konuştu. İlerleyen saatlerde Downing Street'te yaptığı konuşma ardından başbakanlık konutundan ayrılan Cameron daha sonra Buckinghman Saayı'na giderek Kraliçe 2. Elizabeth'e istifasını sundu.

May, Cameron'ın istifası ardından Kraliçe 2. Elizabeth tarafından hükümeti kurmaya davet edildi. Daveti kabul eden May, ülkenin yeni lideri oldu ve eşiyle birlikte Downing Street'e geldi.

Yeni İngiltere lideri, başbakanlık konutu önünde yaptığı konuşmada, AB referandumu sürecinin ülkedeki siyasi bölünmeye yol açmasına gönderme yaparak bir 'tek ulus' hükümetine liderlik yapacağını söyledi. May, başbakan olması ardından yeni kabine atamalarına hemen başladı.

David Cameron'a yakın bir isim olan Maliye Bakanı George Osborne görevinden istifa etti. May, Osborne'un yerine, eski dışişleri bakanı Philip Hammond'ı atadı.

Eski Londra belediye başkanı Boris Johnson'ın ise dışişleri bakanlığına atandığı açıklandı.

59 yaşındaki May, altı yıldır içişleri bakanlığı görevini yürütüyordu.

İngiltere'de Haziran ayında gerçekleştirilen AB referandumunda hayır sonucunun çıkmasının ardından Cameron istifa kararı almıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bu kez IŞİD duyurdu: Şişani öldürüldü

SONRAKİ HABER

Taşeron sağlık şirketleri arttı, hasta bakımına özen azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...