13 Temmuz 2016 15:36

GMİS: Özelleştirmeye karşı eylemler katlanarak devam edecek

Özelleştirme idaresinin Türkiye Taş Kömürü Karadon Müessesinden envanter bilgisi istemesi üzerine ortaya çıkan tepkiler büyüyerek devam ediyor.

Paylaş

Özelleştirme idaresinin Türkiye Taş Kömürü Karadon Müessesinden envanter bilgisi istemesi üzerine ortaya çıkan tepkiler büyüyerek devam ediyor.

TTK’ya bağlı en büyük müessesinin özelleştirilmesinin diğer müesseselerin özelleştirilmesinin yolunu açacağını düşünen işçiler, yarın saat 5:00’te madenci anıtı önünde kitlesel basın açıklaması yapacak. Ankara’da Çalışma Bakanıyla yaptığı görüşmeyi aktaran Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Ankara’daki görüşmelere gittik, Türk-İş Başkanımız, Çalışma Bakanımız ile görüştük. Çalışma Bakanımız böyle bir şeyin olmayacağını söyledi. Ancak biz Enerji Bakanı’nın açıklamasını istiyoruz. Bunu da sözlü olarak değil, basın üzerinden bire bir söyleyecek, biz o zaman özelleştirme olmayacağına inanırız işçiler olarak da Zonguldak halkı olarak da.

ÖZELLEŞTİRMEYİ 10 YIL İÇİNDE GÖRDÜK

"Özelleştirmenin ne demek olduğunu 10 yılda yaşanan iş cinayetleri ile gördük" diyen Demirci, özelleştirmeyi şu sözlerle ifade etti; “Özelleştirmenin ne anlama geldiğini biz 10 yılda Zonguldak’ta ve Türkiye genelinde de yaşadık. Ermenek'te, Soma'da, Zonguldak Kozlu'da, Karadon'da yaşadık, buralarda iş cinayetleri yaşandı. Bundan ziyade iş arkadaşlarımızın verilmeyen paraları işçi sağlığı, işçi güvenliği açısından yapılmış olan aksaklıklar, şimdi biz bunları yaşadığımız için biliyoruz. Bundan dolayı biz kesinlikle özelleştirmenin yapılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ

Özelleştirme konusunda geri adım atılmaması durumunda eylemlerin katlanarak büyüyeceğini ifade eden Demirci hükümeti uyardı; “Bakanlarımızda bu konuyla ilgili olumlu yaklaşım görmezsek Türkiye genelinde sendikalarımızla birlikte eylemlerimizi genişleterek devam edeceğiz. Gerekirse 10 bine yakın işçimizle ve tüm Zonguldak halkı ile birlikte sonuna kadar direneceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendikacı ve akademisyenlerin yargılandığı dava ertelendi

SONRAKİ HABER

Urfa'da CHP milletvekillerine yumurtalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...