13 Temmuz 2016 13:38

Bahoz Erdal'ın ses kaydı yayımlandı

Anadolu Ajansı'nın öldürüldüğünü iddia ettiği PKK komutanlarından Bahoz Erdal'ın Dengê Kürdistan radyosunda ses kaydı yayımlandı.

Paylaş

Anadolu Ajansı'nın öldürüldüğünü iddia ettiği PKK komutanlarından Bahoz Erdal'ın Dengê Kürdistan radyosunda ses kaydı yayımlandı.

Bahoz Erdal, Qamişlo'da kendisine yönelik bir saldırı gerçekleştirildiği iddiasının doğru olmadığını söyledi. İktidarın psikolojik savaş yöntemlerine başvurduğunu belirten Bahoz Erdal, "Türk medyası ve devletinin yayınladığı haberler doğru değildir. Bunların gerçekle alakası yoktur. Özel savaşın bir yöntemidir. Yalan siyasetinin bir parçasıdır. Gündem değiştirmek istiyorlar. Gerçek budur" dedi.

Bahoz Erdal, AKP'nin Rojava'daki ve Türkiye'deki gelişmelerden endişeli olduğunu söyleyerek "AKP seçim döneminde ‘istikrar ve barış için tek başına iktidar olmalıyım, iktidar olmazsam savaş devam edecek’ diyordu. Ama şu anlaşıldı ki, AKP kendi iktidarı için halklar arasında savaş dışında bir şey yapmıyor" ifadelerini kullandı.

Bahoz Erdal, açıklamasında "Biz sanki AKP yönetimine yerimizi mi söyleyeceğiz. Yerimizi söylemek mecburiyetimiz yok" dedi.

Anadolu Ajansı, iddiasını Ahrar Şam'a bağlı Til Hemis Tugayları'na dayandırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetten yapılan açıklamalarda Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü iddiasının teyidine çalışıldığı belirtilmişti.

Bahoz Erdal, bugün El Cezire Televizyonu muhabiri Ahmet Zawiti'ye konuşarak iddiaları yalanlamıştı. (HABER MERKEZİ)

Bahoz Erdal'ın ses kaydını dinlemek için tıklayın.

ÖNCEKİ HABER

İsrail’de kadınların ‘haham’ isyanı

SONRAKİ HABER

Sendikaya üye olan işçilere ücretsiz izin baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...