13 Temmuz 2016 12:15

Kaceroğlu davasında yine tutuklama yok

Kobanê eylemlerinde linç edilerek katledilen Ekrem Kaceroğlu'nun öldürülmesine ilişkin açılan davanın 6'ıncı duruşması görüldü.

Paylaş

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşen Kobanê eylemlerinde İzmir'in Bornova ilçesinde ırkçı bir grup tarafından başından silahla vurulduktan sonra linç edilerek katledilen Ekrem Kaceroğlu'nun öldürülmesine ilişkin açılan davanın 6'ncı duruşması İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmayı Kaceroğlu ailesi ve avukatlarının yanı sıra HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da izlerken, tutuksuz sanıkların hiçbiri duruşmaya katılmadı.

Duruşmada ilk olarak söz alan müşteki avukatlarından Mustafa Rollas, yeni gelen adli tıp raporunda Kaceroğlu’nun bedeninden çıkan kurşunun, sanığın elindeki silahtan çıkmış olabileceğinin belirtildiğini söyledi.

Görüntüdeki ile teslim edilen silahın aynı olup olmadığının netleşmediğini ve jandarma kriminalden bu konu ile ilgili bilgi istediklerini söyleyen Rollas, sanıkların olaydan sonra silahı yok etmek isteyerek suç işlediklerini yeniden hatırlattı.

Sanıkların duruşmada halen hazır bulundurulmadığını söyleyen Rollas, sanıklara soru soramadıklarını ve doğrudan adil yargılama hakkının ihlal edildiğini belirtti. Yaşanan durumun toplum vicdanını etkilediğini vurgulayan Rollas, sanıkların tutuklanmasını, tutuklanmama halinde adli kontrol sağlanmasını ve duruşmaya getirilmelerini talep etti.

Ardından söz alan avukat Nezahat Paşa ise olay tarihinden bu yana iki yıl geçtiğini ve yargılamada yol alınamadığını ifade ederek, işlenen suç ile faillerin görüntülerde net olduğunu belirtti. Saldırının polis eşliğinde gerçekleştiğini de ifade eden Paşa, sanıkların kuvvetli suç şüphesi bulunması nedeniyle tutuklanmalarını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti ise bir önceki duruşmada istenen Jandarma Kriminal Laboratuvarından cevap beklenmesine, tanık Arif Demirkaya için yazılı adres tespitinin istenmesine, görüntülerin çözülmesine karar vererek, tutuklama taleplerini reddetti. Mahkeme heyeti duruşmayı 16 Kasım tarihine erteledi.

Duruşmanın ardından kısa bir açıklama yapan HDP Milletvekili Müslüm Doğan ise failler ve sanıklar belli olmasına rağmen sanıksız olarak yargılamaya devam edildiğini söyledi. Bu durumun kabul edilebilir olmadığını söyleyen Doğan, "Bu yargılama değil suç karartma çabasıdır. Tüm görüntüler ortada. Vicdanlarda önemli yaralar açacak bir davadır" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ihlamur Park'ındaki basın açıklamasında 2 kişi darbedildi

SONRAKİ HABER

Sürgüne karşı birlik oldular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...