13 Temmuz 2016 10:36

Emre Yavuz ve İlya Kondratiev'den antik taş ocağında konser

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Koyunbaba Antik Taş Ocağında Emre Yavuz ve İlya Kondratiev ikilisini misafir edecek.

Paylaş

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 15 Temmuz akşamı Taşta Klasik konserleri kapsamında Koyunbaba Antik Taş Ocağında Emre Yavuz ve İlya Kondratiev ikilisini misafir edecek.

Taşta Klasik konserlerinde sahneye çıkacak olan piyanist Emre Yavuz ve Rus piyanist İlya Kondratiev ikilisi, programda Mozart, Dvorak, Schubert, Camille Saint-Saëns ve Claude Debussy’nin eserlerine yer verecek. 

2500 yıllık tarihi taş ocağında sahneye çıkacak olan ikili geceye Mozart’ın, Do Major Sonat K521” adlı eseriyle başlayacak. Bu eser 1-Allegro 2-Andante  3-Allegretto başlıklı bölümlerden oluşuyor. Programın ikinci eseri Antonín Dvorak’ın, Slav Danslarını içeriyor; Op. 46 No. 7, Op. 46 No. 8 ve Op. 72 No. 2 isimli eserlerden sonra gecenin ilk yarısı Schubert’in, Sol Major Marşı ile son bulacak. Aradan sonra konser Camille Saint-Saëns’ın, “Duettino, Op.11” başlıklı eseriyle sürecek. Bu eserin bölümleri ise 1-Andante grazioso ve 2-Allegretto’dan oluşuyor. Antik taş ocağında seslendirilecek son yapıt ise Claude Debussy’nin, “Petite Suite”i olacak. Eser, 1-En bateau, 2-Cortège, 3-Menuet ve 4-Ballet’ten oluşuyor.

Kondratiev’in ödüllerle dolu hayatı;

Uluslararası F. Chopin Piyano Yarışması, Uluslararası F. Liszt Piyano Yarışması Budapeşte, Uluslararası F. Liszt Piyano Yarışması-Weimar ve Beşinci Tiflis Uluslararası Piyano Yarışması gibi iyi bilinen yarışmalardan ödüllerle dönen İlya Kondratiyev’un repertuarı çoğunlukla klasik ve romantik dönemin müziğine dayalı gözükse de aynı zamanda pek çok çağdaş eserleri de içerir. 2011 yılında, E. Leonskaya tarafından Almanya’nın Schillingfurst kentindeki Franz Liszt Piano Akademisini ve P. Gililov tarafından İtalya’daki Eppan Piyano Akademisi’ne davet edilen sanatçı, sıklıkla Rolf-Dieter Arens, Dina Yoffe Konstantin Shcherbakov, Willem Brons, Paul Gulda, Dmitry Bashkirov, Jerome Rose, Leslie Howard, Vanessa Latarshe, Lang Lang ve Arie Vardi gibi sanatçıların ustalık sınıflarında yer alır.

Halen Kraliyet Müzik Koleji'nde Profesör Vanessa Latarche ile Master Performans çalışmalarını sürdüren Kondratiev, Rus Halk Sanatçısı unvanına layık görülen Zinaida Ignatieva ile Moskova Çaykovski Devlet Konservatuarında ve Victoria Soifer ile Samara Müzik Koleji'nde çalışmalar yaptı. 

İlya Kondratiev, 16 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20:30’da Gümüşlük sahilinde yer alan festival merkezindeki Toprak Ev Piyano Konserleri serisinde bir de resital verecek. Sanatçı, Joseph Haydn’ın, “Mi bemol Major sonat”ından 1.Allegro, 2.Adagio ve 3. Finale-Presto adlı bölümleri seslendirecek. 

‘HARİKA ÇOCUK’ EMRE YAVUZ

Müzik eğitimine 6660 sayılı “Harika Çocuklar Yasası” kapsamında Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Kamuran Gündemir’le başlayan piyanist Emre Yavuz, çalışmalarına önce Viyana’da Roland Batik’le, ardından Hannover’de tanınmış piyano pedagogu Karlheinz Kämmerling’le devam etti. 2012 yılından beri ise piyanistliğiyle olduğu kadar orkestra şefi olarak da uluslararası alanda tanınan bir diğer önemli piyano pedagogu Arie Vardi ile çalışmalarını sürdürüyor. 9 yaşından beri Mavi Kuş Uluslararası Müzik Yarışması ve 4. Rosario Marciano Piyano Yarışması gibi katıldığı uluslararası yarışmalarda birincilik ödüllerine layık görülen Emre Yavuz, son olarak 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen 2. Ulusal Piyano Yarışması'nda da büyükler kategorisinde birinci olmuştu. 

GÜMÜŞLÜK KLASİK MÜZİK FESTİVALİ PROGRAM:

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin önümüzdeki günlerin programı şöyle; 14 Temmuz - GFA Piyano konseri (Toprak ev)
15 Temmuz - Ilya Kondratiev & Emre Yavuz – piyano (Taşta Klasik)
16 Temmuz – Ilya Kondratiev – piyano - Rus (Toprak ev)
18 Temmuz - GFA Piyano 2. Konser (Toprak ev)
19 Temmuz - Håkon Kornstad – etnik caz/saksafon – Norveç (Suda Caz)
20 Temmuz - Derek Gripper – etnik müzik – G.Afrika (Kumda Gitar)
21 Temmuz - Hasan Meten & Erdem Sökmen – düet gitar (Kumda Gitar)
22 Temmuz - Guy Buttery – özgün/G.Afrika (Kumda Gitar)
23 Temmuz - Marek Pasieczny – özgün/Polonya (Kumda Gitar)
24 Temmuz – Naqsh Duo: Golfam Khayam & Mona Matbou – etnik müzik/İran (Kumda Gitar)
25 Temmuz - Gülsin Onay - piyano (Toprak ev)
26 Temmuz - Kumda Gitar Final Konseri (Taşta Klasik)
27 Temmuz - GFA Gitar konseri (Kumda Gitar)
29 Temmuz - Stephane Blet & Ayla Erduran – piyano (Taşta Klasik)
30 Temmuz - Stephane Blet – piyano/Fransa (Toprak ev)
1 Ağustos - Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası - Şef: Nail Yavuzoğlu (Taşta Klasik) 
2 Ağustos - Muğla Büyükşehir Belediyesi Caz Orkestrası - Şef: Hakan Erakgün, Solist: Teoman Aras/Gümüşlük İskelesi (Suda Caz)
3 Ağustos - GFA Keman konseri (Toprak ev)
4 Ağustos - Bülent Evcil, Raffaele Trevisani, Philip Moll & Paola Girardi – Flüt/piyano (Taşta Klasik)
5 Ağustos - Emin Fındıkoğlu + 12, “big band”- Konser öncesi emektar cazcı İlham Gencer’e “Yaşam boyu onur ödülü” verilecek. (Suda Caz)
9 Ağustos - Kristin Asbjørnsen and Olav Torget – etnik caz/Norveç (Suda Caz)
10 Ağustos - Kapanış: Gülsin Onay & Eren Levendoğlu – piyano düet (Taşta Klasik)
11 Ağustos - GFA Flüt konseri (Toprak ev) (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Necati Cumalı Edebiyat Ödülü bu yıl oyun dalında verilecek

SONRAKİ HABER

Yeni Kara Panterler gösterilere silahla katılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...