13 Temmuz 2016 09:40

Zonguldak Eğitim Sen'den maden işçisine destek çağrısı

Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol maden işçilerinin Madenci Anıtında yapacağı basın açıklamasına destek çağrısı yaptı.

Paylaş

Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol,  TTK Karadon Müessesesinin özelleştirmesi girişimlerine tepki göstererek, tüm Zonguldak halkını GMİS'in çağrısıyla 14 Temmuz Perşembe günü  saat 17.00'de Madenci Anıtında yapılacak olan kitlesel basın açıklamasına çağırdı. 

Akyol, Türkiye için oldukça önemli bir yere sahip ve aynı zamanda kâr eden fabrikaların,  kurumların ve yeraltı kaynaklarının AKP iktidarı döneminde hızla özelleştirildiğini şimdi de TTK'nın özelleştirilmeye çalışıldığını belirterek; "Özelleştirme peşkeş demektir. Özelleştirme ve taşeronlaştırmanın ölüm demek olduğunu, toplu iş cinayeti demek olduğunu  Karadon, Kozlu, Soma ve Ermenek'te gördük.  Özelleştirme   politikalarından derhal vazgeçilmelidir. Madenler halkındır, satılamaz." dedi.

Akyol, özelleştirmeye karşı mücadele eden maden işçilerininin yanlarında olduklarını söyleyerek 14 Temmuz Perşembe günü yapılacak eyleme tüm  güçleriyle katılacaklarını söyledi.   

Ayrıca eylem için 14 Temmuz Perşembe günü saat 15.00'de Çaycuma Öğretmenevi yanından ücretsiz araçlar kaldırılacak. (Zonguldak/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Baro’nun Ödemiş temsilcisine açılan hakaret davası görüldü

SONRAKİ HABER

Öldürüldüğü söylenen Bahoz Erdal El Cezire’ye konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa