13 Temmuz 2016 09:28

IMF: IŞİD, Türkiye’ye petrol satıyor

IMF'nin Suriye’nin Çatışma Ekonomisi raporunda IŞİD’in Türkiye’nin de aralarında olduğu ülkelere petrol sattığına ilişkin bulgular olduğunu belirtildi

Paylaş

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yayınlanan ‘Suriye’nin Çatışma Ekonomisi’ başlıklı raporda, IŞİD’in Türkiye’nin de aralarında olduğu bir dizi ülkeye petrol sattığına ilişkin bulgular olduğu belirtildi.

IMF, Suriye’de beş yılı geride bırakan çatışmaların ülke ekonomisinde yarattığı değişimlerin incelendiği bir rapor yayınladı. Suriye ekonomisine ait verilere yer verilen raporda, ülkedeki petrol rezervleri ve petrol üretimine ilişkin de rakamlar aktarıldı.

Sputnik’in haberine göre raporun en dikkat çekici bölümünde Suriye’nin Rakka kentinde hilafet ilan eden ve ülkedeki önemli petrol sahalarını ele geçiren IŞİD’in ‘Irak, Ürdün, Lübnan ve Türkiye ile hükümete günde 30 bin ila 80 bin varil arasında değişen miktarlarda petrol sattığına ilişkin göstergeler olduğu’ aktarıldı.

Benzer bulgular, aralık ayında da Rusya Savunma Bakanlığı tarafından açıklanmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesinin, IŞİD’le petrol ticaretiyle “doğrudan bağlantılı olduğu”nu gösterdiği iddia edilen belgeler ve uydu görüntüleri yayınlanmıştı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Belirleyici olan AKP’nin niyeti değil, göçmenlerin talepleri

SONRAKİ HABER

Baro’nun Ödemiş temsilcisine açılan hakaret davası görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa