13 Temmuz 2016 08:57

Ankara katliamı iddianamesi kabul edildi

10 Ekim Katliamına ilişkin hazırlanan ve avukatlar ile mağdur ailelerin iade edilmesini istediği iddianame Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Paylaş

10 Ekim Katliamına ilişkin hazırlanan ve avukatlar ile mağdur ailelerin iade edilmesini istediği iddianame Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

Hükümeti ve kamu görevlilerini akladığı için aileler ve avukatlar tarafından iade edilmesi istenen 10 Ekim Ankara Katliamı iddianamesi Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün akşam kabul edildi. İddianamenin kabul edildiğine ilişkin mahkeme tarafından henüz karar yazısı çıkmadı. 

2016/232 sayılı dosya kapsamında hazırlanan 583 sayfa ve 72 ek klasörde oluşan iddianamede Yunus Durmaz, İbrahim Ballı, Halil İbrahim Durgun ve Yakup Şahin gibi isimler eylemi yapan ve organize eden isimler olarak yargılanıyor. Ancak ortaya çıkan müfettiş raporları ve birçok belgede devletin sorumluluğuna işaret edilmesine rağmen iddianame de kamu görevlilerine ilişkin tek bir suçlama yer almıyor. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Sezgi’nin katilleri 7 yıl sonra hakim karşısında

SONRAKİ HABER

Barış isteyenler yargılanmaya başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...