13 Temmuz 2016 07:41

Saruhanlı'daki cinsel istismar davası başlıyor

Manisa Saruhanlı'da 2008’den bu yana öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Yakup Kılınç hakkındaki dava yarın görülüyor.

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
Manisa

Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulu’nda 2008’den bu yana öğrencilerine sistematik olarak cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen ve olayın duyulmasının ardından Türk Eğitim Sen Saruhanlı Temsilciliği görevinden alınan öğretmen Yakup Kılınç hakkındaki dava yarın görülecek. Manisa Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada Kılınç, 486 yılla yargılanacak.

Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulu’nda sınıf öğretmeliği yapan, Türk Eğitim Sen Saruhanlı Temsilciliği görevinden alınan Yakup Kılınç’ın, sömestr tatilinden önce 7-8 yaşlarındaki kız ve erkek çocuklara sınıfta ders işlerken cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülmüştü.

Toplamda 28 çocuğun ve ailelerinin ifadelerinin tamamlanması yaklaşık 6 ay sürerken, Kılınç’ın mezun olan 11 öğrencisinin ifadeleri Saruhanlı’da, 17 öğrencinin ifadeleri ise Manisa Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) alındı.

Olayın duyulmasının ardından 27 Ocak’ta tutuklanan Kılınç’ın, “Eğitici, öğretici olma vasfını kullanarak çocukların kendini savunamayacak kadar küçük olmaları, anlam ve algı karmaşasına neden olması” sebebiyle, zincirleme suçtan toplamda ortalama 486 yıl ile yargılanması bekleniyor. Dava kamuoyuna kapalı olarak gerçekleştirilecek.

NE OLMUŞTU? 

Olay, 8. sınıfta okuyan bir kız öğrencinin başka bir öğretmenle yarı yıl tatili öncesinde okul kıyafeti üzerine tartışması ile ortaya çıktı. Öğrencinin “Benim kılık kıyafetime bakacağınıza tacizci öğretmenlerinize bakın” sözleri, okulda soruşturma başlatılmasına neden oldu. Soruşturmanın genişletilmesi ile Yakup Kılınç’ın, yaşları 7-8 arasında değişen kız ve erkek öğrencileri 5 yıl boyunca sistematik olarak taciz ettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine cinsel istismara uğradığı belirtilen 28 çocuğun ailesi öğretmen hakkında şikayetçi oldu.
 

ÖNCEKİ HABER

Uzay aracı Juno Jüpiter’den ilk fotoğrafını yolladı

SONRAKİ HABER

UNESCO neyi koruyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...