13 Temmuz 2016 07:07

İngiltere’de May Başbakanlık görevini bugün devralıyor

İngiltere'de Theresa May, bugün başbakanlık görevini David Cameron'dan devralıyor. 

Paylaş

Dünyanın gözü, şimdi May’de. İngiliz basını, May’in birlikte çalışılması zor birisi olduğunu ve göçmenlerle ilgili yürüttüğü politikalarda çok eleştirildiğini yazdı. 

İngiltere’de Muhafazakвr Parti’nin liderlik yarışında rakiplerinin çekilmesiyle birlikte yeni başbakan olacağı açıklanan Theresa May bugün görevi Cameron’dan devralıyor. Dünyanın basının gözü şimdi İngiltere’nin AB’den çıkma politikasını yürütecek olan yeni başbakan Theresa May üzerinde. 

İNGİLİZ BASINI 'ÇOK DİSİPLİNLİ VE BİRLİKTE ALIŞMASI ZOR BİRİ'

2010'dan bu yana İçişleri Bakanı olan, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri May’in, özellikle göç konusundaki görüşleri nedeniyle sıkı bir muhafazakâr olduğunu öne sürdü. İngiliz basını, May’in çok disiplinli ve birlikte çalışılması zor biri olduğunu ifade etti. 

‘50. MADDE 2016 YILI SONUNDA UYGULAMAYA KONACAK’

İngiltere’nin AB’deki kaderini belirleyen referandum sürecinde Cameron ile birlikte İngiltere'nin AB'de kalması gerektiğini savunan May, oylama sonunda yaptığı açıklamada , Brexit isteyen vatandaşların tercihine saygı duyulması gerektiğini ifade ederek, ayrılma sürecinin başlatılması anlamına gelecek olan 50. madde'yi 2016 yılı sonundan önce uygulamaya koymayacağını söylemişti. 

Yeni lider İngiltere'ye gelen göçmen sayısının azaltılmasına yönelik savunduğu politikalar nedeniyle de İngiliz basınından büyük eleştiri aldı. May, İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönem boyunca bu amacına ulaşmak için çeşitli yeni düzenlemelere imza atmıştı. 2010'da, içişleri bakanlığı görevinin ilk yılında, İngiltere'ye gelen yıllık göçmen sayısını 100 binin altına düşürmeyi vaaddetmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel Kültür ‘işçiler’i sormaya devam ediyor

SONRAKİ HABER

Uykusuz'dan Başbakan'a 'Acil servis' göndermesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...