13 Temmuz 2016 06:54

10 Ekim’e çağrı yapan emekçiler hakim karşısına çıktı

10 Ekim Emek, Demokrasi ve Barış Mitingi’ne çağrı yaptıkları için haklarında dava açılan sendika, parti ve örgüt temsilcileri hakim karşısına çıktı.

Paylaş

10 Ekim Emek, Demokrasi ve Barış Mitingi’ne çağrı yaptıkları 6 Ekim akşamı polis saldırısına maruz kalan DİSK, KESK, TTB, TMMOB, EMEP ve Halkevleri üye ve yöneticilerinin gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefetten yargılandıkları davanın ikincisi bugün görüldü. Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 22 Kasım 2016 tarihine erteledi. 

‘KATLİAMIN SORUMLULARI YERİNE BİZ YARGILANIYORUZ’

17’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşma öncesi DİSK, KESK TMMOB ve Adana Tabip Odası Adana Adliyesi taş bina önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Sabahat Mutluay, 10 Ekim katliamı ile ilgili sadece tetikçilerin değil, katliama zemin hazırlayan siyasi sorumluların da yargılanması gerekirken kendilerinin barış istedikleri için hakim karşısına çıktıklarını belirterek iktidarın savaş politikalarına karşı her koşulda inatla mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. AKP’nin örnekleri ancak faşist rejimlerde görülebilecek yöntemlerle demokrasi güçlerini susturmaya çalıştığını dile getiren Mutluay, “Yaptıkları hırsızlıklarla, yolsuzluklarla bataklığa saplananların aklandığı, onları teşhir edenlerin de yargılandığı bir süreci yaşıyoruz” dedi. Adana ve üşlke genelinde açılan soruşturma ve davaların baskı ve yıldırma amaçlı olduğunu dile getiren Mutluay, “Nereden gelirse gelsin baskılara boyun eğmeyeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

10 Ekim günü kana bulanan Emek Demokrasi ve Barış Mitingi’ne çağrı yapan DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası’nın barış talebi ile yapmak istediği yürüyüş, yürüyüşün yasadışı oduğu gerekçesi ile polis tarafından engellenmiş. Polis biber gazı ve jopla kitleye orantısız şekilde müdahalede bulunmuştu. Ardından 17 Kasım 2015 günü 13 kişi ev baskınlarında gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılmış, tamamı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.(Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

BM’den İsrail’e Filistin’de genişlemeye son verme çağrısı

SONRAKİ HABER

Evrensel Kültür ‘işçiler’i sormaya devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...