13 Temmuz 2016 05:36

Akademisyen Yörük: Ceza verilse de derslere gireceğim

Hakkında soruşturma açılan akademisyen Yrd. Doç. Dr. Zafer Yörük, soruşturmalar sonucunda ceza verilse de derseler gireceğini söyledi.

Paylaş

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza veren akademisyenler üzerindeki baskılar devam ediyor. Bağlı bulundukları rektörlüklerin yanı sıra imza veren akademisyenler hakkında Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) tarafından başlatılan disiplin soruşturmalarına dair geçtiğimiz günlerde Danıştay 8. Dairesi önemli bir karar aldı. Danıştay, akademisyenlere yönelik YÖK Disiplin Yönetmeliği hükümlerinin uygulanmasını öngören YÖK Genel Kurulu kararı için "yürütmeyi durdurma" kararı aldı. Bu konuda uzman isimlere göre şimdi YÖK Disiplin Kurulu'nun "yetkisizlik" kararı verip, ceza tekliflerini reddetmesi gerekiyor.

YÖK'ün alacağı karar beklenirken hali hazırda yürütülen soruşturmalara tepki gösteren imzacı akademisyenlerden biri olan İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Yörük ise, akademisyenler üzerinde oluşturulan bu baskı, gözaltı ve soruşturma furyasını "iktidarın güç testi" olarak değerlendirdi. 

'DERSLERE GİRMEYE DEVAM EDECEĞİM'

Üniversite yönetimi tarafından hakkında iki ayrı soruşturma açılan Yörük, görevden alınsa dahi derslere girmeye devam edeceğini vurguladı. YÖK'ün alacağı olumsuz karara uymayacağını ifade eden Yörük, üniversiteler ve akademilerin halkın olduğunu dile getirdi. 

'KENDİ YASALARINI DİKKATE ALMIYOR'

Yasalar ve disiplin yönetmelikleri çerçevesinde akademi çevresine yönelik sistematik bir saldırı olduğunu da ifade eden Yörük, "Devlet pratiği ile kendi yasalarını ve uluslararası sözleşmelere attığı imzaları dikkate almadığını gösteriyor" dedi.

DİRENECEĞİZ…

Kamuoyu oluşturup sonuna kadar direneceklerini "Biz direnmezsek iktidar kendi planları çerçevesinde üniversitelerde yeni bir yapılanmaya gidecek" sözleriyle vurgulayan Yörük, bildiriye imza atan akademisyenlerin sayısının giderek arttığına işaret ederek, kimsenin imzasını geri çekmemesini istedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Van Barış Anneleri: Ben Külter'in annesiyim, oğlum nerede?

SONRAKİ HABER

Bayram sonrası ifadeye çağrılan HDP'li vekil sayısı arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa