13 Temmuz 2016 05:31

Van Barış Anneleri: Ben Külter'in annesiyim, oğlum nerede?

Hurşit Külter'in annesi Kerime Külter'in feryadına ses veren Barış Anneleri , "Ben Hurşit Külter'in annesiyim, oğlum nerede?" diye sordu.

Paylaş

Şırnak’ta 27 Mayıs’tan bu güne haber alınamayan ve akıbetine ilişkin devlet tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter için ,“Sağ ya da ölü bana oğlumu getirsinler” diyen anne Kerime Külter’in feryadına ses veren Van Barış Anneleri Meclisi üyeleri Külter’in akıbetini sordu.

Külter’in devletin bilgisi dahilinde kaybedildiğini söyleyen Barış Annesi Zekiye Kaya, “Ben Hurşit Külter’in annesiyim. Oğlum nerede? Bütün dünya biliyor ki Hurşit eskiden olduğu gibi bugün de evlatlarımızı kaçırıp kaybeden Türk devletinin elinde. Hurşit’in tırnağı dahi kanasa hesabını verecekler. Kadınlara sesleniyorum ayağa kalkın, doğurduğumuz ve gözaltında devletin kaybettiği çocuklarımızın hesabını sorun. Sabrımız tükendi” dedi. 

‘YERİN ALTINA BİLE SAKLASALAR BULACAĞIZ’

Devletin gözaltında kayıplarla Kürt mücadelesini bitiremeyeceğini söyleyen Barış Annesi Leyla Duman, “Barbar devlet gençlerimizi götürüp kaybediyor. Tutuklamalar yetmedi şimdi de evlatlarımızı kaybediyorlar. Gençlerimizi bu şekilde yok edemeyeceksiniz bitiremeyeceksiniz. Yerin altında bile saklasalar bulacağız, gençlerimiz için her şeyi yapmaya hazırız” diye konuştu. 

‘BU DEVLETTEN DAVACIYIM'

Anne Kerime Külter’in acısına ortak olduklarını ve Hurşit bulunana kadar takipçisi olacaklarını söyleyen Perihan Aslan ise, “Hurşit hepimizin evladı. Türk devletine sesleniyorum Hurşit nerdeyse getirin. Hurşit’i saklamayın artık. Aylar, yıllar da geçse Hurşit’i bulacağız. Sanmasınlar Hurşit’in akıbeti sorulmayacak. Hurşit’in peşinden gelen binler var” ifadesinde bulundu. “Bu devletten davacıyım, oğlum nerede” diye soran Barış Annesi Hediye Koçak da, “Hurşit’e ne yaptılarsa söylesinler ve bize versinler. Nice gençlerimizin canını aldılar, bu sefer izin vermeyeceğiz” diye konuştu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Roboski ve Bejûh' te sokağa çıkma yasağı

SONRAKİ HABER

Akademisyen Yörük: Ceza verilse de derslere gireceğim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...